Wayfinding omfattar alla sätt på vilka människor orienterar sig i ett fysiskt utrymme och navigerar sig från plats till plats.

Wayfinding syftar även till ett informationssystem som guidar människor genom en fysisk miljö och förbättrar deras förståelse och erfarenhet av det utrymme som de befinner sig i.

I byggnader som hotell, köpcentrum, kontor, vård- och lärosäten samt sporthallar är wayfinding väldigt viktigt. Detta eftersom större miljöer blir mer komplicerade och svårare att navigera sig inom.

Då behöver personer få hjälp av visuella signaler som kartor, vägbeskrivningar och symboler för att hjälpa dem att hitta dit de ska. I dessa miljöer bidrar effektiva wayfinding-system till en känsla av välbefinnande, säkerhet och trygghet.

Att kunna verifiera flöden i en byggnad eller på en arbetsplats och sedan utifrån detta skapa en bra wayfinding är en av Holmquistsigns styrkor.

Holmquistsign kan skapa omfattande systemlösningar för wayfinding där vi tillverkar skyltar som är kombiner symboler och färger, med ett stilrent och effektfullt slutresultat.

Vanliga material som används för att skapa skyltar som fungerar inom wayfinding är glas, aluminium, mässing, koppar, rostfritt stål och trä. Vi erbjuder dessutom en rad olika möjligheter inom digitalt tryck samt foliedekorationer, vilket är vanligt att sätta på glasdörrar och fönster. I allt högre grad integrerar vi nuförtiden digitala displayer inom wayfinding.

Söker du hjälp med wayfinding i Stockholm? Har du frågor gällande priser? Tveka inte att kontakta oss på sales@holmquistsign.se.

Referensprojekt: