Aluminiumskyltar

Köp aluminiumskyltar från Holmquistsign i olika utföranden, skräddarsydda efter era önskemål.

Aluminiumskylt till företag

Om du vill ha en metallskylt är en aluminiumskylt det perfekta valet. Aluminium används för produktion av allt från små namnskyltar till stora fasadskyltar.

Metallen går antingen att få olackerad eller lackerad. För modellen större skyltar är det vanligt att använda lackerad aluminium, medan det för mindre skyltar kan se mer elegant ut att använda rå, olackerad aluminium – men även här är lackerad aluminium givetvis ett alternativ.

Fördelar med skyltar av aluminium

Aluminium är ett av de mest populära materialen i industrin – vilket säkert inte kommer som en stor överraskning. I jämförelse med skyltar av trä, plats och även många kompositmaterial så är aluminiumskyltar bättre på fler sätt än ett.

Ett av de starkaste materialen

Aluminium är känt för sin styrka och robusta natur. Även fast aluminium är tunt och väldigt lätt så är det samtidigt starkt, och desto tjockare det är, desto starkare skylt. Om du är i behov en skylt som är väldigt pålitlig, en skylt som inte kommer gå itu, böjas, vridas eller spricka – investera i en aluminiumskylt.

Lätt material

Trots styrkan i materialet är aluminium en väldigt lätt metall. För skyltning innebär detta att väggen eller stolpens bärvikt blir en mindre faktor än vid användandet av andra material. Alltså är en aluminiumskylt lättare att montera upp eller ner, och kan flyttas runt med relativ enkelhet.

Professionellt utseende

Aluminium må inte komma att kosta dig en halv förmögenhet, men skyltarna kan se ut som om de gjort det. Metallskyltar inger ofta ett väldigt stiligt och professionellt intryck. Oavsett om det är en borstad, polerad eller reflektiv ytbehandlingen så sticker aluminiumskyltar ut ur mängden. Av denna anledning ser man ofta stora som små aluminiumskyltar, namn- och dörrskyltar i aluminium, runt om på många professionella kontor och byggnader.

Mångsidigt

De flesta material har någon typ av begränsning; akryl och PVC är inte rekommenderat att använda utomhus, även fast trä kan användas både inomhus och utomhus är det många skyltar som inte kan hantera extrema väderförhållanden utan regelbunden behandling. I kontrast fungerar skyltar av aluminium lika bra inomhus som utomhus. Det är rost- och vattensäkert, och därmed vädertåligt. Det är därför aluminium är det perfekta materialet för vägskyltar. Aluminium kommer hålla i många år utan att material bryts ned eller på något vis tappar i kvalitet.

När det kommer till en inomhusskylt av aluminium där man inte behöver oroa sig för effekterna av solljus eller väder och vind så kan till exempel en dörrskylt av aluminium hålla i årtionden.

Enkelt att anpassa

Vill du lägga till ett screentryck på skylten? Inga problem. Behöver du sätta fast färgade vinylbokstäver eller dekaler till den? Enkelt! Vill du ha en speciellt unik form på skylten? Åter igen, inga problem! Aluminium är oerhört enkelt att arbeta med och kan utformas nästan hur du vill och är det perfekta materialet för att få liv i dina unika idéer.

Fråga oss

  Ett litet urval av våra aluminiumskyltar

  Vi har tillverkat akrylskyltar sedan 1937. Här ser du ett litet urval.

  Bra att veta innan du beställer aluminiumskyltar

  Aluminiumskyltar

  Våra aluminiumskyltar är av högsta kvalitet, har lång hållbarhet och fungerar perfekt både för inomhus- och utomhusbruk. Det är dessutom ett bra miljöval, då nästan allt aluminium återvinns. Vi tillverkar våra aluminiumskyltar på fabriken i södra Stockholm, och ser alltid till att återvinna allt spill.

  Oavsett om man väljer en liten eller stor skylt kan vi foliera den i alla tänkbara färger. Utan svårigheter kan man bocka aluminiumet för tillverkning av lösa profilbokstäver, lådor eller cirklar. Överhuvudtaget är aluminiumskyltar väldigt enkla att ytbehandla, bearbeta, lackera och bocka.

  Utmärkt material för ljusskyltar

  Vill man ha en ljusskylt är aluminium ett utmärkt alternativ. Detta eftersom aluminiumskyltar är lätta att utforma, vilket innebär att din ljusskylt antingen kan tillverkas som bokstäver med djupa kanter, en låda eller andra former. Ljusskyltar har blivit ett populärt sätt att synas på, både som fasadskylt, flaggskylt eller inuti butiker eller övriga lokaler.

  Projekt där aluminiumskyltar har använts är Miss Clara by Nobis, Peak Performance, Mall of Scandinavia, Acne Studios och HTL Hotel.

  Övrig information: Aluminium är jordens vanligaste metall, och ett av de allra vanligaste materialen för skylttillverkning. Aluminium väger lätt och innebär en rad olika användningsområden och möjligheter. Det är ett dyrt material att ta fram, men har en återvinningsgrad på 92% – vilket alltså gör det till ett väldigt bra alternativ om ditt företag vill tänka miljövänligt.

  Vill du köpa aluminiumskyltar – kontakta oss.

  Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!