3 tips för designstarka & informativa skyltar i Göteborg

Hänvisningsskyltar är en vanlig form av inomhusskyltar. De är alltså en form av skyltar som visar vägen, till exempel i form av orienterande kartskyltar och skyltar som pekar ut nödutgångar, toaletter eller olika våningsplan.

 

Men, hänvisningskyltar är inte ”bara” de där standardiserade och plastiga beskrivningarna som vi ser och passerar varje dag. De kan förmedla mycket mer än så.

Naturligtvis ska de vara tydliga och informativa, men det är också viktigt att deras design matchar sammanhanget i stort. Formgivningen av skyltar av det här slaget kräver dessutom kunskap om tänkt placering, budskap och målgrupp. Många olika variabler samspelar, och det spelar ingen roll hur mycket skyltarna skräddarsys om de i slutändan ändå monteras på fel plats.

Hotell

Hotell, receptioner och foajéer är exempel på miljöer där det är vanligt med skyltar som ska underlätta vistelsen i lokalerna. Ofta är de också tillverkade i eleganta material som trä, metall och glas – kanske en följd av att man har insett att personlig design kan vara ett bra sätt att få betraktaren att stanna upp och faktiskt ta in budskapet?

Följande är ytterligare exempel på hur man kan arbeta för att skapa skyltar med informativ och designmässig skärpa:

Belysning

Numera finns det många olika sätt att belysa och framhäva enskilda element eller bokstäver i en skylt. Ljussättningen går också att variera på många olika sätt, liksom färgerna, och just den mångsidigheten gör att ljusskyltar ofta används i samband med fasadskyltning, i köpcenter och butiker. Ljusskyltarna passar också bra för rena konst- och inredningselement eller väggtavlor.

Gravyr

Gravyr är ett utmärkt sätt att märka och gravera information på exempelvis mässingsskyltar, men även stål,- aluminium,- plast- och träskyltar. Tekniken passar mycket bra för inomhusskyltar med elegant och klassisk touch, och genom att belysa skylten med exempelvis riktade lampor framhävs informationen ännu mer.

Materialkombinationer

Inom smyckes- och klocktillverkning är det sedan länge känt att kombination av olika material kan vara effektivare än att bara använda antingen det enda eller andra. Samma sak gäller för skylttillverkning. Trä, metall, akryl och belysning kan med andra ord förenas i en och samma skylt och upplevas som betydligt mer dynamisk.

Oavsett om du vill ha urbana och kaxiga eller mer traditionella skyltar i Göteborg eller Stockholm så finns det många möjligheter att skräddarsy de rätta lösningarna för just dina behov. Holmquistsign är specialister på fasad- och inomhusskyltar i olika material och hjälper dig även med gravyr och anpassad LED-belysning. Kontakta dem redan idag.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”