Tips och bra att veta om butiksskyltning

Din butiksskyltning är både det första och sista dina kunder ser när de besöker din verksamhet. Många köpbeslut tas dessutom direkt i butiken, och för att öka försäljningen krävs därför en tydlig och attraktiv skyltning som hjälper konsumenterna i sin köpprocess.

Skyltarnas huvudsakliga uppgifter

Din butiksskyltning har huvudsakligen två uppgifter.

Att hjälpa kunder hitta i butiken

För det första ska butiksskyltning hjälpa kunderna att orientera sig i butiken. Hur skyltarna ska utformas beror på butikens komplexitet och hur vana kunderna är av lokalen där verksamheten bedrivs.

Att underlätta och påverka kundens köpbeslut

Skyltningen ska också hjälpa kunden i hans eller hennes köpbeslut. Det kan till exempel handla om att förse konsumenter med relevant information om produkten de funderar på att köpa.

Tips för butiksskyltning 

Man kan utforma och framställa butiksskyltar på många olika sätt. Däremot finns det några saker som gör alla typer av skyltar extra tilltalande och funktionella. Vi på Holmquistsign har stor erfarenhet inom området, och här presenterar vi 3 värdefulla tips för butiksskyltning.

Strategisk placering

En välplacerad skylt väcker mer uppmärksamhet än en skylt som skyms av hyllor eller andra möbler. Detsamma gäller för fasadskyltar som döljs av träd eller andra saker utomhus. För att en skylt ska väcka intresse hos kunder måste den synas ordentligt och stå i relation till produkten eller varumärket den försöker framhäva.

Genomtänkt copy 

När man ska designa och skapa butiksskyltar för utom-och inomhusbruk måste man noga tänka igenom vad man vill åstadkomma med skyltarna. Marknadsför du en kortvarig kampanj eller ska skylten representera varumärket långsiktigt? Ska du testa en ny produktlansering med giveaways eller ska skyltarna skapa en upplevelse som driver köpbeslut? Tänk igenom era mål ordentligt och förmedla dem till oss på Holmquistsign. Vi hjälper till att ta fram en attraktiv och informativ butiksskyltning som ger dig och din verksamhet möjlighet att synas, verka och växa.

Professionell montering

Ordentligt uppsatt skyltning förbättrar helhetsbilden av en butik. Det är vanligt att missbedöma vilken inverkan skyltar har på en verksamhet, och allt för många väljer att presentera prisuppgifter och annan information genom fasttejpade lappar på väggar och golv. Skyltmontering är helt enkelt lika viktigt som varuplacering och tilltalande displayer.

Behöver du hjälp med butiksskyltning?

Holmquistsign erbjuder högkvalitativa helhetslösningar av skyltar och annan visuell kommunikation för alla typer av företag och verksamheter. Vi hjälper dig genom hela processen med projektering, leverans och montering av skyltar för butik utomhus och inomhus.

Behöver du hjälp med butiksskyltning i Stockholm? Kontakta oss via mejl eller telefon redan idag så hjälper dig.