Ljusskylt

3 tips när du ska köpa skyltar i Stockholm

Bristfällig visuell kommunikation kan resultera i att du går miste om viktiga affärsmöjligheter. Genom att investera i kvalitativ skyltning ökar du chansen för din verksamhet att synas och sticka ut bland mängden, men hur skapar man egentligen ett attraktivt skyltprogram?

I den här bloggen går vi igenom 3 viktiga saker att tänka på inför ditt köp av skylt i Stockholm.

1. Placeringen av dina skyltar

Innan du ska köpa skyltar i Stockholm är det viktigt att bestämma vart dem ska placeras.

  • Är det tänkt att dem ska pryda din verksamhets skyltfönster?
  • Ska de användas enbart vid mässor och evenemang?
  • Ska skyltarna vara inomhus eller utomhus?

Det är väsentligt att identifiera vart skyltarna ska använda innan du köper skyltar för att kunna välja vilket material skyltarna ska tillverkas i. En skylt som till exempel är placerad utomhus kommer utsättas för stora påfrestningar i form av väder och vind. Det ställs därför höga krav på utomhusskyltarnas hållbarhet med ett lämpligt material och ytbehandling.

Beroende på skyltens placering kan även motivet och syftet med skylten variera. Om du är på jakt efter till exempel en fasadskylt är det viktigt att den snabbt förmedlar kärnan av ditt varumärke. Den ska ha hög igenkänningsfaktor och kunna ses på långt avstånd.

2. Skyltarnas budskap

Människor bombarderas med information överallt de går. För att nå ut till potentiella kunder måste du därför hålla dina meddelande korta och koncisa. Kommunicera bara företagets och tjänsternas mest väsentliga information. För långa meddelanden kan resultera i missförstånd beträffande verksamhetens verkliga syfte eller helt enkelt att läsaren inte orkar läsa, vilket kan resultera i att du förlorar kunder.

3. Välj en skyltdesign som framhäver din varumärkesidentitet

På dagens konkurrenskraftiga marknad blir det allt svårare att sticka ut från mängden. För att bli framgångsrik som företag krävs det att kunder först märker dig, men också kommer ihåg dig. Genom att ha en unik skylt i Stockholm fångar du intresset hos förbipasserande och chansen för att dem går in i din butik ökar.

Att hålla en konsekvent stil och ton i sin visuella kommunikation kan däremot vara svårt. Det är därför en god idé att ta professionell hjälp när du ska köpa skyltar i Stockholm.

Beställ din skylt i Stockholm hos Holmquistsign

Holmquistsign har ett unikt kunnande och stor erfarenhet av skyltdesign. Vår bredd inom området är något vi är stolta över, och genom åren har vi tillverkat skyltar till
många av Sveriges största företag.

Kontakta oss via mejl eller telefon redan idag så hjälper dig med din skylt i Stockholm.