Utfräst mässingsskylt.

4 anledningar till att använda mässingsskyltar till företaget

Mässing med sin guldiga och strålande färg är otroligt användbart till skyltar. Mässingsskyltar ger ofta ett professionellt intryck om de används på jobbet och kan även skapa en mer exklusiv känsla vid entréer till hotell och restauranger. Nyfiken på att veta mer om mässingsskyltar? Kolla in fyra anledningar till varför mässingsskyltar är utmärkta till företaget.

Hållbarhet och kvalitet

Mässing är en hållbar metall som oftast består av 65 % koppar och 35 % zink. Det är just den här sammansättningen som ger mässingen dess underbara färg. Förr i världen kallades mässing för fattigmansguld – fyndigt!

Fördelen med materialet är dess formbarhet. Det går att gjuta, svarva och löda i mässing, för att inte tala om gravyr. En mässingsskylt med gravyr passar lika bra som hisspanel som entréskylt eller i form av namnbrickor. Det är vanligt att se graverade skyltar i mässing hos personalen på ett hotell, ett casino eller en finare restaurang. Det strålar exklusivitet om materialet helt enkelt. Trots materialets snygga färg och dess hållbarhet är priset ända relativt lågt. Mer om det längre ner.

Tilltalande estetik

Det är inte konstigt att många smyckesdesigners använder sig av just mässing. Kolla bara in designern Emma Israelsson som är känd för sina fantastiska guldringar. Dessa ringar är gjorda av mässing men pläterade med guld. Mässing är helt enkelt ett mångsidigt material med en mycket vacker färg. När det kommer till skyltar i mässing är fördelarna många. Bland annat är materialet otroligt vackert med sin strålande guldfärg. Det är även lätt att gravera i och kombinera med andra material. Vill du skapa en läcker skylt med gravyr till företaget bör du definitivt prova olika materialkombinationer för att skapa något unikt.

Prisvärt men kvalitativt material

Som tidigare nämnt, mässing är ett fantastisk material som dessutom är mycket prisvärt. Beställ en graverad mässingsskylt från ett större skyltföretag så kan du även vara säker på att kvaliteten är på topp. Oavsett om du vill beställa en skylt i akryl, trä, glas eller kanske mässingsskyltar kombinerade med andra material, kan du höra av dig till oss på Holmquistsign, vi har egna produktionslokaler och många års erfarenhet av skyltar.

Åldras väl

Vad många älskar med mässing är sättet det åldras på. Med åren får mässing en enastående patina som man kan välja att behålla eller polera upp för att återfå den där skimriga guldfärgen. När du väl ska beställa skyltar till företaget kan du matcha både en graverad mässingsskylt med ograverade. Det går att kombinera flera material när du tillverkar skyltar, bland annat trä och metall, eller mässing med akryl. Dessutom går det att beställa skyltar med integrerad belysning. Ett tips om du ska hänga skylten utomhus vid entrén.