4 tips för att skylta kreativt!

Skyltningen är en viktig del av varje butik och affär som arbetar med försäljning. Skyltarna kan ha många funktioner: de kan vara informativa, säljande och vara ett medel för att förmedla varumärkets identitet. När skyltar används på ett smart och kreativt sätt kan de alltså vara ett effektivt affärsverktyg.

En del butiker använder bara skyltningen inuti butiken som ett sätt att ge relevant information till kunderna. Andra väljer att utnyttja sina skyltar på mer kreativa sätt och gör dem till en del av sin image. Ta till exempel ett varumärke som Monki, en populär klädbutik för unga kvinnor som gjort sin unika butiksinredning i form av olika fantasivärldar till ett av sina främsta kännetecken. Men alla butiker och affärer har inte samma förutsättningar, och det kan vara svårt att skapa en skyltning som faktiskt sticker ut. Följande är några tips på kreativa sätt att skylta i en butik:

Priser

Alla vet vi nog hur lockande det kan vara med en röd prislapp eller en stor rea-skylt i vår favoritbutik. Även om vi inte planerat att köpa något svänger vi gärna in ändå när vi har chansen att fynda. Om du har rea, extrapriser eller en utförsäljning som pågår kan det vara smart att visa detta tydligt, gärna även i skyltfönstret så att förbipasserande kan se.

Tema

Skyltar för butiker behöver inte alltid se likadana ut. Gör det till en grej att ha ett tema för skyltningen. Det kan handla om teman för olika årstider, speciella högtider eller påhittade teman som är relevant för ditt varumärke. Med passande design och ett tema som sticker ut blir du lättare ihågkommen av dina kunder. Att förändra inredningen kan även göra så att innehållet i butiken känns mer nytt och fräscht.

Roliga fakta

Ge dina produkter eller tjänster egna liv genom att berätta om dem. Du kan till exempel skylta med roliga eller intressanta fakta om en produkt eller tjänst som får kunden att stanna upp och fundera. Berätta om ämnen som relaterar till din verksamhet men som ändå inte känns som reklam.

Rörliga skyltar

Saker som rör på sig fångar lätt vår uppmärksamhet. Det kan handla om ljusskyltar, ett budskap som byter färg när det rullar förbi eller ett kreativt vindspel som du bygger ihop av dina aktuella erbjudanden. Bara fantasin sätter gränser!

Om du vill ha fler tips på vad du kan göra för att få dina butiksskyltar att sticka ut kan du vända dig till Holmquistsign. De tillverkar och designar skyltar samt erbjuder skyltprogram, skyltprover, projektering och montage.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”