5 anledningar till varför du bör välja mässingsskyltar

Mässing är ett material som andas klass och stil. Den guldfärgade metallen kan tillverkas med olika finish, exempelvis matt, blank eller ruggad. För dig som håller på att ta fram design för dina skyltar kan det vara ett bra alternativ. Mässingsskyltar har använts i många år och passar lika bra som fasadskyltar som namnskyltar. När du vill ge din verksamhet en mer stilfull känsla passar det perfekt att välja just mässing. Materialet är dessutom väldigt hållbart och åldras vackert naturligt.

Olika typer av mässingsskyltar

Oavsett om du är intresserad av graverade mässingsskyltar, en stor och maffig fasadskylt eller kanske mindre detaljskyltar, finns det bra alternativ att välja mellan. Beroende på vilken stil du vill ha, exempelvis klassisk och traditionell eller mer åt det industriella hållet, kan du få dina mässingsskyltar i Stockholm med olika yta. Några av de vanligaste varianterna är bland annat borstat, polerat och oxiderat. Borstade skyltar i mässing passar perfekt för en modern verksamhet som vill ha en mer industriell utstrålning, medan en polerad skylt känns mer sofistikerad och klassiskt.

Några av de vanligaste användningsområdena för just skyltar i mässing är bland annat fasadskyltar och portregister utanför lägenhetshus. I städer som Stockholm kan man ofta se gamla vackra byggnader där det hänger portregister i mässing utanför entrén. Vissa skyltföretag erbjuder service och underhåll, något som kan vara aktuellt om du just väljer skyltar i polerad mässing. Dessa ska ju skina och vara välputsade alltid, då är det skönt att ha ett företag som fixar det åt dig.

Var kan jag köpa skyltar i mässing?

Oavsett om du är på jakt efter graverade mässingsskyltar, stora fasadskyltar eller någon annan skylttyp, finns det många företag i Stockholm som kan hjälpa dig. Oavsett om du vet exakt vad du behöver eller om du hellre vill ha hjälp med rådgivning kring design, kan du enkelt hitta flera aktörer på marknaden. Ett tips kan vara att välja graverade skyltar i mässing. Gravyr är beständigt och har hög hållbarhet oavsett om skylten ska användas utomhus eller inomhus. Det är även passande för mindre skylttyper som exempelvis hisspaneler eller namnskyltar.

När du ska välja skyltföretag är det bra att kolla upp allt från produktionsmöjligheter och pris till andra tjänster. Det finns exempelvis skyltföretag som kan hjälpa till med allt från designutveckling och tillverkning till upphängning och montage. Vissa erbjuder även service- och underhållstjänster av skylten samt reparationer. Oavsett om du endast behöver beställa små mässingsskyltar eller stora fasadskyltar bör du enkelt kunna hitta en tillverkare som kan hjälpa till.
Se till att jämföra priser men utgå inte enbart efter det billigaste priset. Kvalitet bör väga tyngre eftersom sämre kvalitet ofta blir dyrare i slutändan.