5 tips för att skapa mer tilltalande butiksskyltar

Det finns många saker att tänka på när det kommer till att driva en butik, oavsett vad det är för typ av verksamhet. En av de viktigaste aspekterna är att locka till sig besökare. Här spelar butiksskyltningen en viktig roll. Butikens skyltning är på många sätt dess ansikte utåt och här gäller det att visa sin bästa sida. Med hjälp av rätt skyltning kan du ge precis det intryck du vill, vare sig det är glamoröst, roligt, modernt eller trendigt. Genom att använda väldesignade butiksskyltar kan du både visa vart just din butik finns och även locka nyfikna besökare. Vi ger dig några tips för att hjälpa dig skapa en mer tilltalande skylt till din butik.

Rätt butiksskyltar kan göra stor skillnad

En av de första sakerna du kan tänka på är vad du vill förknippa din butik med. Lyx, glamour och elegans kan yttra sig genom att designa en butiksskylt med ett metalliskt och glansigt utseende, exempelvis högpolerad mässing. Det går även att använda mer organiska material för att ge en helt annan känsla. Ett bra exempel är hotellskyltningen för Downtown Camper. Här skapade vi en stor fasadskylt ur cortenstål och fyllde den sedan med växter. Detta gav ett unikt utseende som går i linje med hotellets inredningsdesign och för även tankarna till naturen och miljömedvetenhet. Materialet som används är med andra ord också viktigt för att skapa rätt intryck.

Skyltning för butik som går i linje med varumärket

En skylt kan se ut på oändligt många sätt, vilket innebär att du har goda möjligheter att skapa butiksskyltar som passar just ditt företag. Det är dock svårt att välja mellan ljusskyltar och andra typer av skyltar om du fortfarande inte har en klar uppfattning om det egna varumärket. I många fall kan en minimalistisk akrylskylt vara det allra bästa valet.

Tänk på att det oftast även finns ett behov för fler skyltar än bara fasadskylten. Oavsett om du behöver skylta en butik, ett kontorslandskap eller någon annan lokal som behöver se fin ut är det bra att tänka på helheten. Skyltning i butik bör ha ett genomgående tema där både fasaden och interiören samspelar. Det finns många sätt att skapa denna enhetlighet i skyltningen, från att utgå från en känsla till att använda speciella färger och material.

Vänd dig till proffsen

Att skapa den perfekta skyltningen är inte det lättaste, speciellt om du ska försöka göra det på egen hand. Oavsett om du söker akryl-, ljus- eller andra skyltar till ditt företag så är det värt att höra av sig till ett professionellt skyltföretag för att få hjälp från start.