8 tips för att skapa perfekta skyltar i Stockholm

Dina skyltar är viktiga. De är en informativ del av din verksamhet som tydliggör saker åt dina besökare, gäster och kunder. De är också delaktiga i miljön, något som i sin tur påverkar hur lokalen upplevs. Vi listar åtta saker du behöver tänka på när du ska beställa skyltar i Stockholm för att det ska passa just ditt företag perfekt.

 

1. Undersök olika typer av skyltar i Stockholm

En skylt kan se ut på många olika sätt. Det finns små och smidiga skyltar, perfekta för att visa vad som finns innanför lokalens dörrar. Badrum, kök, personalutrymme, rumsnummer och dylikt passar utmärkt att skylta upp med små skyltar. Dessa skyltar kan vara tillverkade av olika material, från metall till plast och även trä i vissa fall. Många föredrar skyltar eftersom dessa ger ett stilrent intryck som passar de flesta.

2. Gör en lista på skyltar som är bra för din verksamhet

De små skyltarna är inte de enda du kan välja. Det finns även större skyltar, exempelvis butiksskyltar, fasadskyltar och LED-skyltar i Stockholm. Dessa passar utmärkt för dig som vill göra ett bra första intryck och samtidigt stärka det egna varumärket. En större skylt kan göras mer unik och annorlunda. Det är viktigt att just dessa skyltar som är mer synliga även håller högsta möjliga kvalitet, både när det kommer till material och även när det kommer till design.

3. Bestäm en budget för dina skyltar

Eftersom det går att skapa skyltar i alla möjliga utföranden, från enklare plastskylt och akrylskylt till mässingsskylt och lysande LED-skylt, kan det snabbt bli väldigt svårt att välja. En av de första sakerna du kan göra för att hjälpa dig själv med valet är att sätta upp en budget för skyltarna. På så sätt får du en känsla för hur mycket en skylt får kosta, samt hur mycket du kan lägga på en större skylt. Detta ger dig även en bättre intern utgångspunkt när du ska be om en offert.

4. Välj en skyltbutik i Stockholm baserat på erfarenhet och rykte

Det finns många skyltbutiker att välja mellan, speciellt i huvudstaden där näringslivet är starkt och företag har ett stort behov av alla möjliga skylttyper. Att välja rätt bland alla skyltföretag behöver inte vara svårt. Börja med att kolla hur erfarna de är. Detta gör du enklast genom att titta på företagets tidigare arbeten. Ett tips är att även kolla upp företaget på allabolag.se, en hemsida som anger företagets finansiella information. Hemsidan kostar ingenting att använda och du kan se hur bra det har gått för ett företag genom åren. Om det inte går särskilt bra för ett företag kan det vara en bra idé att överväga en annan skyltbutik istället.

5. Undersök deras referenser i Stockholm

En av de viktigaste sakerna man kan göra när man ska välja en skyltleverantör är att undersöka referenserna. Här kan du nämligen lära dig en hel del. Du kan antingen be skyltföretaget ge dig referenser eller så kan du titta på deras utförda arbeten. Vanligtvis är det inte särskilt svårt att hitta tidigare kunder som du kan prata med. Ta reda på hur de tyckte att samarbetet fungerade, om något kunde förbättras, om de stötte på några besvär och hur dessa löstes. Att undersöka hur ett företag har skött sig tidigare ger dig en känsla för vad du kan förvänta dig om du väljer att gå vidare med samma företag.

6. Har skyltföretaget det du behöver?

Innan du lägger alltför mycket tid på att undersöka olika saker kan det vara bra att ställa dig själv en enkel fråga: kan skyltföretaget ge dig vad du behöver? För att svara på frågan behöver du först veta vad det är du faktiskt behöver. I vissa fall är det enkelt, du behöver skyltar till alla rum i lokalen. Ibland kan det vara lite mer abstrakt, exempelvis att du vill stärka varumärket med hjälp av kvalitativa skyltar. Förtydliga vad det är du behöver och ta sedan reda på om skyltföretaget kan leverera det du behöver.

7. Be om fler än en offert för skyltar i Stockholm

Det är alltid en god idé att jämföra olika skyltpriser i Stockholm. Se till att du hämtar in mer än en offert. Tänk på att priset bara är en av flera faktorer som bör påverka ditt val. Något som är viktigare än pris är kvalitet och tillförlitlighet. Det är alltid bättre att göra affärer med ett företag som håller vad de säger och är tydliga i sin kommunikation.

8. Beställ de ideala skyltarna i Stockholm för ditt företag

När du väl har gått igenom alla dessa tips är det betydligt enklare för dig att beställa skyltar i Stockholm som passar just din verksamhet perfekt.