Allt du behöver veta om kontorsskyltar

Kontorsskyltar syftar till alla typer av skyltar du hittar i anknytning till ett kontor, både inomhus och utomhus. Det inkluderar bland annat hänvisningsskyltar, entréskyltar, namnskyltar och dörrskyltar. Deras främsta funktion är att bistå med användbar information och vägleda partners, kunder och andra som besöker ditt kontor. Vi rekommenderar att satsa på en design som är tydlig och smälter in med den övriga inredningen.

Skyltar är speciellt viktigt om ditt kontor ligger på en avsides gata och den är svår att hitta till. Det kan till exempel vara värt att sätta upp hänvisningsskyltar vid huvudgatan för att besökare lätt ska kunna hitta till din dörr. Tänk dock på att det finns en hel del regler för hur du får skylta.

Kontakta Holmquistsign och beställ skräddarsydda kontorsskyltar idag. Vi hjälper dig ta fram en skyltdesign som matchar din övriga inredning.

Typer av kontorsskyltar

Det finns en rad olika kontorsskyltar som är väl värda att investera i för sitt kontor. Alla spelar sin roll i att göra kontoret till en plats där det är enkelt att navigera sig för att hitta det rum eller den person en besökare ska möta.

Dörrskyltar kontor

I en större byggnad med flera våningar och korridorer är det högst nödvändigt med dörrskyltar för kontor. Mötesrum, toaletter, matsal och alla andra typer av rum behöver vara tydligt märkta för att det ska vara enkelt att veta vart allt finns, och att man självklart har möjlighet att bestämma mötesplats. “3:e mötesrummet på vänster sida på våning 2”, är en munfull i jämförelse med “Mötesrum 203”.

Entréskylt kontor

En skylt med information om vart personer och rum finns på varje våningsplan är ett måste i entrén av en större kontorsbyggnad. Flera våningar med hundratals rum är omöjligt att navigera sig inom om man inte får tydliga instruktioner redan från start vart personen eller rummet man är ute efter finns lokaliserat.

Namnskyltar kontor

Med hundratals anställda inom flertal olika avdelningar i en och samma byggnad gör det svårt för både medarbetare och besökare att hitta den person de behöver. Namnskyltar för företag i form av både namnskyltar till kontorsdörrar och namnskyltar som sitter ovanpå ett bord gör det enkelt att hitta den man letar efter. Det finns även mindre namnskyltar som man fäster direkt på tröjan.

Hänvisningsskyltar kontor

I mång fall behövs även en typ av hänvisningsskylt utanför kontoret för att vägleda personer och besökare som aldrig varit på kontoret innan. Det kan också agera som bra marknadsföring för din verksamhet.

Så kan kontorsskyltar påverka ditt företag

Beroende på vad ni behöver förbättra på arbetsplatsen finns det många olika sorters skyltar som kan vara passande på kontoret. Vad ditt kontor behöver beror helt och hållet på era förutsättningar och behov. En namnskylt för kontor är till exempel en skylttyp som är särskilt lämpad på större arbetsplatser med stor personalstyrka. För att personalen ska kunna veta vem som är vem samt också lära känna varandra bättre, är namnskyltar en god investering. Det finns även olika sorters namnskylt för kontor, dels små skyltar som sätts på tröjan men även större varianter som man sätter upp på sin kontorsdörr.

Dörrskyltar i kontor är praktiskt för alla typer av kontor, inte bara de med namn på utan också skyltar som informerar om vem eller vad som gömmer sig bakom dörren. Det kan handla om allt från WC till kök, skrivarrum eller konferensrum.

På arbetsplatser med flera individuella kontor är namnskylt för dörr i kontor särskilt uppskattat. Det blir aldrig några frågor om vem som sitter i vilket rum. Dessutom kan du beställa riktigt snygga och trendiga skyltar som också bidrar till en trevligare atmosfär på arbetsplatsen.

Beställ skyltar för ditt kontor från Holmquistsign

För dig som vill beställa kontorsskyltar i Stockholm finns det bara ett alternativ: Holmquistsign. Vi erbjuder ett brett utbud av kontorsskyltar som vi tillverkar i vår egen fabrik och kan skräddarsy dem efter ditt kontors behov och förutsättningar.

Kontakta oss idag för att beställa namnskyltar för dörr i kontor och andra dörrskyltar för kontor i många olika utföranden och material.