Ljusskylt.

Att tänka på när du skapar skyltar för din fasad

Fasaden är byggnadens framsida som är synlig utåt och skapar en känsla för byggnadens design. Med fasadskyltar menar man således de skyltar som finns på framsidan av exempelvis ett kontor eller en butikslokal. Dessa skyltar är vanligtvis den första kontakten en besökare eller förbipasserande har med varumärket, vilket gör att de blir mycket viktiga för att skapa ett gott första intryck. Många verksamheter lägger alltså lite extra kärlek på sina fasadskyltar för att få dem att sticka ut så mycket som möjligt.

Följande är några idéer och tankar som kan användas för att skapa moderna skyltar:

Material

Det finns många olika typer av material som kan användas för att tillverka fasadskyltar. Några av dessa är trä, metall, glas och plast. När du väljer material för dina skyltar bör du dels fundera över på vilket sätt materialet kan kommunicera den känsla du vill åt. Aluminium kan exempelvis kännas strikt och professionellt medan trä kan skapa en varm och hemtrevlig känsla. Materialet måste även vara hållbart och praktiskt. En bar eller ett hotell som har öppet om natten kan exempelvis använda sig av neonskyltar för att synas bättre för gäster som kommer sent på kvällen.

Design

Alla dina skyltar fungerar som en del av din kommunikation och måste därför vara väl genomtänkta och sammanhängande. Fasadskyltarna ska spegla ditt varumärke och kännas igen i resten av din marknadsföring. Vare sig du väljer att kommunicera genom metall-, trä- eller ljusskyltar är det viktigt att kunna utläsa företagets namn på fasaden. Ett bra exempel med lyckat tema är hotellet Downtown Camper med sina interna hänvisningsskyltar i trä.

Gärna också en indikation på vilken typ av verksamhet det gäller. Detta gör att dina besökare har lättare att hitta till dig och ökar chansen att de ska komma ihåg att du finns.

Storlek

En fasadskylt som inte syns ordentligt blir väldigt ineffektiv hur snygg den än är. Skylten ska gå att läsa på avstånd, men hur stor skylten måste vara för att åstadkomma detta beror förstås på hur verksamheten är placerad. En skylt som ska attrahera biltrafik längs motorvägen måste till exempel vara mycket större än butiksskyltar på en liten kullerstensgata för att synas.

Om du är intresserad av att veta mer om effektiva fasadskyltar och vill ha hjälp med kreativa idéer kan du kontakta Holmquistsign. De har stor erfarenhet av skylttillverkning för olika typer av verksamheter som kontor, hotell, butik och galleria.