Poolskylt, blankpolerat rostfritt stål

Bra att känna till om lasergravyr i Stockholm

Lasergravyr är en teknik man använder för att gravera skyltar i olika material. Med en viss typ av maskin går det att gravera i nästan vilket material som helst. Bland annat kan man beställa graverade skyltar i såväl organiskt material som trä men även i plast, glas och metall. En av de stora fördelarna är just att det går att gravera på olika typer av material. Det går även att få lasergravyr i olika storlek, med färgifyllning samt olika typer av information.

Vad är lasergravyr?

Att gravera med hjälp av laser gör det möjligt att fräsa ur spår i de flesta material. Tekniken är dessutom smidig då det går snabbt att gravera och resultatet blir otroligt snyggt. Oftast använder man laser för skyltar som ska användas inomhus. Själva spåren man fräser ur kan sedan fyllas i med färg för att skapa en annan effekt eller stil.

Hur kan man använda sig av lasergravyr?

En stor fördel med att lasra in gravyr är att det går att få texten både urfräst som ett spår men även upphöjd. Det blir exempelvis väldigt effektfullt att ha upphöjd text i en ljus färg, som vit, mot en mörk bakgrund. Eftersom lasergravyr i Stockholm idag är väldigt prisvärt är det ett vanligt alternativ för företag som behöver mycket skyltar. Exempel är större faciliteter som sjukhus, skolor eller bibliotek. I denna typ av verksamheter behövs mängder av skyltar, ofta hänvisningsskyltar. Lasergravyr är perfekt när du behöver göra en större skyltbeställning.

Fördelar med lasergravyr

Det finns många fördelar med gravyr. En av dessa är att det idag går att få skyltar graverade till förmånliga priser. En annan stor fördel är att gravyr är beständigt. Då man fräser eller bränner ur spår ur ett material finns ingen risk att texten försvinner med tiden. När man väljer att fylla i färg i gravyren handlar det oftast om inomhusskyltar. Ska skylten sitta utomhus kan färgen med åren behöva fyllas i på nytt. Du kan enkelt hitta lasergravyr i Stockholm, det finns många verksamma aktörer med rätt verktyg och erfarenhet. Kontakta olika skylttillverkare för att dubbelkolla deras referenser och tidigare arbetsgivare. Då kan du själv se hur deras skyltar ser ut och vad de kan erbjuda. För att hitta lasergravyr i Stockholm från pålitliga aktörer är det viktigt att faktiskt jämföra företagen ordentligt. Kontrollera referenser, omdömen, tjänster och priser.

Lasergravyr på trä

Trots att plast och metall hör till de vanligare skyltmaterialen kan du även få skyltar tillverkade i trä. Lasergravyr på trä är ett populärt alternativ för många olika företag och verksamheter. De kan se ut nästan hur som helst eftersom trä enkelt kan skäras i olika former och även kombineras med andra material. Det blir snyggt att kombinera trä med metall samt använda integrerad belysning för att ge skylten större effekt. Förutom lasergravyr på trä går det även att gravera i sten, akryl och många andra material. För dig som vill dra fler kunder till verksamheten, exempelvis till en butik, är även ljusskyltar något att fundera över.

Har du några frågor om skyltar eller lasergravyr i Stockholm, tveka inte att kontakta Holmquistsign!