Skyltdesign online

En bild säger mer än tusen ord heter det ju, och samma gäller skyltar och skyltning. Med rätt visuell kommunikation kan man nå fram på rätt sätt till sin tänkta målgrupp. Men det är viktigt att attrahera på rätt sätt för att uppnå sina mål med skyltningen. Och det är där designen kommer in i bilden. Här måste man se till att materialet på själva skylten, storleken, bakgrundsfärgen och innehållet är i symbios med varandra för bästa möjliga resultat.

I vissa fall behöver man ett helt skyltkoncept där de olika skyltarna naturligtvis ska ha en genomgående design så att betraktaren känner igen sig. Det kan handla om till exempel hotell eller butiker där man behöver fasadskyltar och flaggskyltar exteriört samt informationsskyltar och hänvisningsskyltar interiört. I dessa fall behöver man kontakta en erfaren skyltmakare som Holmquistsign där man får hjälp med allt från designritningar och produktion till leverans och montering.

Designa själv online

När det gäller enklare skyltar finns det på senare tid en del aktörer online, där man helt enkelt skapar sin skylt själv och beställer. Vi har nyligen lanserat en skyltkonfigurator – där du som kund själv skapar och designar din skylt och betalar direkt och slutligen får den levererad. Grundtanken är att det ska vara enkelt för kunden att själv välja storlek, material och utseende i realtid på webbplatsen.

Storlek och material

Hur ska man då tänka gällande materialet? I vår skyltkonfigurator kan du välja på lackerad aluminium, koppar, mässing, stål eller MDF. Det går att få skylten obehandlad, polerad, oxiderad eller borstad. Stål mycket vädertåligt och ett bra alternativ när det gäller utomhusplacering medan exempelvis mässing och MDF är bättre inomhus. Du väljer enkelt storleken, upp till 2500 mm bredd och 1250 mm hög. Vissa material går även att få lackerade, som exempelvis aluminium. Det är möjligt att välja infästning med skruvar, stift eller upphängning med wire.

Text och bild

Textens utformning bestämmer du enkelt – välj typsnitt, storlek och eventuell färg. Det är möjligt att ha texten endast är graverad, alltså inte färgfylld, vilket ger en fin effekt. Det finns också möjlighet att ladda upp bilder eller logotyper i förvalda format – SVG, EPS, AI eller PDF. Svårare än så är det inte, och när du är nöjd med designen så är det bara att beställa och vänta på leverans. av den färdiga skylten.