3 viktiga designtips för din hotellskylt

Skyltning är en av de äldsta och mest effektiva formerna av marknadsföring. De representerar i många fall kundens första intryck av din verksamhet, och det är viktigt att förmedla rätt känsla till omgivningen redan från början. Alla företag är således i behov av professionell skyltning. Men vad exakt utmärker en bra skylt när man talar om hotellbranschen?

I den här bloggen kommer vi att gå igenom tre viktiga saker som gör att din hotellskylt förbättrar anseendet av hela ditt varumärke.

1. Typsnitt

Att välja rätt typsnitt för din hotellskylt är viktigt, men det kan också vara klurigt. En variant signalerar stilfullhet, medan en annan förmedlar charm och tillförlighet.

För att du ska välja rätt behöver du först och främst klargöra hotellets varumärkesidentitet. Fundera på om du vill du förkroppsliga ideal om dyr lyx, prisvärd komfort eller klassisk service. När du har bestämt detta är det dags att välja vilket teckensnitt som väcker din vision till liv. Att på egen hand välja och utforma det optimala typsnittet för dig och dina hotellskyltar kan däremot vara svårt. Den goda nyheten är att vi på Holmquistsign mer än gärna hjälper dig med detta.

2. Ljussättning

Ljussättning i hotellskyltar maximerar ditt hotells synlighet oavsett tidpunkt på dygnet och skapar en omedelbar dragningskraft. När väldesignad grafik samspelar med framstående ljusteknik skapas medryckande skyltning som ger din verksamhet hög visuell uppmärksamhet. Utöver detta finns ett flertal andra fördelar med att använda sig av ljusskyltar i sin hotellverksamhet:

  • De går att få på tryckt duk om ytan är tillräckligt stor
  • Stora designmöjligheter vad gäller form och mått
  • Kan belysas med energisnål LED-belysning
  • Kan göras dubbelsidig
  • Lägre behov av underhåll
  • Längre hållbarhet

3. Färgsättning

Färgsättning är ett användbart verktyg som snabbt kommunicerar din varumärkesidentitet. Jordnära toner signalerar värme och trivsamhet, medan svalare färger förmedla en känsla av hög kvalitet. Om du vill att hotellet ska osa lyx är svart och vit skyltning istället ett bra alternativ.

Färgerna på dina hotellskyltar berättar helt enkelt mycket om din verksamhet – helt utan att använda ord.

Ta hjälp av Holmquistsign för utformandet av hotellskyltar

Designen av högkvalitativa skyltar är smart marknadsföring för hotell. Med rätt typsnitt, ljus- och färgsättning står du ut bland dina konkurrenter samtidigt som du förmedlar kärnan av ditt varumärke på ett snabbt och enkelt sätt.

Beställ skräddarsydda hotellskyltar i Stockholm från Holmquistsign redan idag. Har du frågor om designmöjligheter eller materialval? Kontakta oss via mejl eller telefon.