Detta ska du tänka på när det gäller hotellskyltar

I dag när mycket marknadsföring sköts digitalt är det fortfarande mycket effektivt med en klassisk skyltning, framför allt exteriört. Hur många gånger har du inte gått på gatan och sett en snygg och tilltalande skylt som väcker din nyfikenhet och resulterar i ett besök till en butik, restaurang eller hotell?  

Skylten har en viktig roll att fylla, nämligen att ge besökaren ett första intryck och en bra känsla. Det är skyltens kombinerade design, material och färg som talar om vad betraktaren ska tycka och känna och man har bara en chans till ett första intryck. Sedan är det såklart oerhört viktigt att man följer upp just den känslan när besökaren besöker företaget rent fysiskt. 

Professionell skyltning

Alla företag behöver professionell skyltning, men vad utmärker då bra skyltning när det gäller hotellbranschen? Här kommer vi belysa vad du bör tänka på när det gäller hotellskyltar och hur du förbättrar anseendet för ditt varumärke. I vårt tidvis ganska mörka land satsar många exteriört på någon form av ljusskylt. En klassisk neonskylt eller en modern LED-skylt tilltalar många.  

Följ upp första intrycket

När hotellet har fångat besökarens intresse med fasadskyltar, flaggskyltar eller annan marknadsföring gäller det att följa upp intrycket även på plats. Skylten ska följa varumärket och den känsla du vill förmedla. Har du ett exklusivt hotell måste det återspeglas i skyltarna på hotellet. Det kan handla om klassiska och vackra mässingsskyltar som ger en känsla av lyx och flärd. Är det ett koncepthotell vill du säkerligen ha en mer specialdesignad skylt som sticker ut. Är det ett familjehotell kanske valet faller på trä, akryl eller aluminium.

Alla skyltar på hotellet måste följa varumärket och hotellets övriga stil, till exempel entré och reception, namnskyltar, hänvisningsskyltar, våningsplan, rumsnummer och hisskyltar.  

Designen viktig

När det gäller designen i övrigt gäller det att vara noggrann med typsnitt, färg och ljus för att få den rätta känslan. En tumregel är att svala färger förmedlar känslan av hög kvalitet, svart och vitt är lyx medan jordnära färgtoner står för värme och trivsel. Designen av hotellskyltar är en enkel och smart marknadsföring för hotell. Se till att vara noga med typsnitt samt ljus- och färgsättning så att du sticker ut bland konkurrenter medan du samtidigt förmedlar ditt varumärke på ett snabbt och effektivt sätt. 

Är du i behov av hotellskyltar? Holmquistsign har erfarenhet sedan 1937 och kan hjälpa till med allt som har med skyltar att göra.