Taktilfräst mässingsskylt, Haymarket.

En guide för att köpa små mässingsskyltar

Mässing är ett vackert, skimrande och guldfärgat material som används till många olika saker. Mässing är en metall man dessutom använt under många år. Det finns en hel del fördelar med just mässing, bland annat är det formbart, har en vacker färg och är relativt billigt. Det är otroligt vanligt för skylttillverkning och något som skapar en mer exklusiv och lyxig känsla.

Därför bör du köpa mässingsskyltar

Oavsett om du har en restaurang, ett hotell eller kanske äger ett lägenhetshus, är mässingsskyltar otroligt vackert. I och med att man både kan gravera i mässing samt göra digitala utskrifter med materialet är det enkelt att förändra skyltens utseende. En graverad skylt i mässing känns elegant och passar utmärkt både som fasadskylt eller som namnbricka. För dig som vill beställa mässingsskyltar i Stockholm finns flera erfarna och pålitliga skyltföretag som kan hjälpa dig. Begär offert från några olika tillverkare för att få en prisuppfattning. Ofta kan priset förbättras vid beställning av större kvantiteter.

Varför är mässing bättre än andra skyltmaterial?

Eftersom mässing är extremt hållbart och dessutom går att gravera i, är materialet som gjort för skylttillverkning. Du kan kombinera olika material i samma skylt, exempelvis en ram i stål eller trä och en mittsektion av mässing. Men vad är då ett rimligt mässingsskyltar pris? Då priserna varierar mycket beroende på hur stor beställning det gäller, om du har särskilda önskemål eller till exempel vill kombinera olika material, är det lättast att helt enkelt kontakta tre till fyra skylttillverkare och begära en offert.

Detta kan du göra med mässingsskyltar

Mässingsskyltar i Stockholm har varit populärt i många år och inte undra på. Det är ett mångsidigt material som åldras väl. Förutom att du kan gravera i mässingsskyltar kan du skapa fräcka skuggningar så att det ser ut som att gravyren svävar ovanför skylten eller liknande. Du kan även få skylten belyst, något som ger mässingen en vacker glans. Prata med företaget du vill anlita för att ta reda på mer om hur du kan göra skyltarna unika samt vilka priser företaget tar. När det kommer till just skyltar i mässing är det väldigt populärt att tillverka mindre storlekar, exempelvis hisspaneler, namnbrickor och liknande. Då kommer metallen verkligen till sin rätt. En del företag använder även mässing när de tillverkar sina fasadskyltar eller logoskyltar, något som sätter en lyxigare prägel.

Inspiration och tips

Innan du börjar att kontakta skyltföretag är det bra om du samlar inspiration. Hur vill du egentligen att skylten ska se ut? På sidor som Pinterest kan du enkelt hitta bra inspirationsbilder. Ett annat bra tips är att gå en runda genom stan och se vilka skyltar som fångar din uppmärksamhet och som tycks stå ut från mängden. Ta med dig något att anteckna på samt kamera eller mobil som du kan fota skyltarna med. Sedan kan du lättare skissa upp en skylttyp som har de egenskaper som du gillar, vare sig det är belysning, färger eller liknande.