Fasadskyltar – en skylt säger mer än 1000 ord

En fasadskylt ska inte bara hålla för väder och vind utan även klara av att förmedla rätt budskap i rätt sammanhang. Företag och butiker som lägger ned energi på att skräddarsy sin skylt ökar dels sina chanser att nå fram till kunderna, och får också viktig draghjälp med att stärka sitt varumärke. I vissa fall kan en skylt bli helt avgörande för upplevelsen av företagets marknadsföring och visuella varumärkesarbete.

 

Många fasadskyltar används för att visa upp företagets logotyp. I samband med detta är det extra viktigt att skylten följer samma riktning som företagets övrig visuella kommunikation och inte spretar för mycket rent visuellt. Att vara konsekvent med alla grafiska element som rör ett varumärke skapar bättre förutsättningar för relationsbyggande och igenkänning bland kunderna.

Innan du beställer skylt

Det finns många olika element som är viktiga att förhålla sig till när det kommer till design av fasadskyltar i Stockholm.

  • Kom med en någorlunda färdig idé till skyltmakaren, det gör det lättare både för dig själv och för skyltmakaren. Men var inte rädd för att kontakta skyltföretaget och ställa frågor.
  • En fasadskylt är en viktig del i vad ett varumärke kommunicerar, tänk efter vad du vill att ditt varumärke ska säga och anpassa skylten efter det.
  • Försök att hålla budskapet för skylten så enkelt som möjligt.
  • Fundera över hur väl din skylt kommer att synas. I en större stad med ett stort antal andra skyltar är det viktigt att synas bland de andra företagen.
  • Pris för fasadskyltar? Lägg upp en tydlig budget, som gör klart vilka ekonomiska resurser du har att arbeta med.
  • Tänk efter för hur exponerad din skylt kommer att vara för väder och vind. En skylt i trä är exempelvis inte lika väderbeständig som en skylt i akrylmaterial eller metall.

Rätt firma för ditt företag

Anlita en firma som kan ta fram en fasadskylt som passar just ditt företag. Processen från idé till färdig skylt kräver ofta en hel del kommunikation mellan beställare och tillverkare. Därför är det viktigt att ta hjälp av en skyltmakare med gedigen kompetens.

Holmquistsign har tillverkat skyltar i Stockholm och hela Sverige sedan 1937 och har bred erfarenhet. Kontakta dem för att få hjälp med allt från typografi till materialval.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign.”