Ljusskylt.

Fördelar med att använda ljusskyltar

Ljusskyltar har många fördelar, inte minst att de ser bra ut och att de lyser. Det är just de belysande egenskaperna som särskiljer ljusskyltarna från andra typer av skyltar. Vi går igenom olika fördelar, olika typer av ljusskyltar LED samt lite om ljusskyltarnas historia i Stockholm.

Vackra att se på

En av de första fördelarna med ljusskyltarna är att de lyser, vilket innebär att budskapet, reklamen, informationen eller meddelandet som visas upp ser så bra ut som möjligt. Det är stor skillnad mellan oupplysta skyltar och ljusskyltar av LED.

Passar utmärkt för utomhusbruk

Ljusskyltar kan med fördel användas ute, oavsett om det är mycket varmt eller otroligt blött. Dagens moderna skyltar har flera sätt att hantera dessa typer av utmaningar. Detta gör ljusskyltarna säkra i alla väder. De upplysande egenskaperna kan även minimera risken för olyckor och dylikt eftersom de syns så väl.

Syns dygnet runt

Denna fördel är direkt kopplad till ljusskyltarnas belysande egenskaper. En lysande skylt är svår att ignorera och direkt omöjlig att missa, oavsett hur mörkt det är. Detta är en av de största fördelarna med just ljusskyltarna.

Minimalt underhåll

Det är lätt att tro att lysande skyltar behöver regelbundet underhåll, de är trots allt gjorda av flera elektroniska komponenter. Detta är långt ifrån sanningen, dagens ljusskyltar kräver knappt något underhåll alls. De fungerar i princip som TV- eller datorskärmar, vilket bland annat gör det lätt att ändra skyltens innehåll.

Passar för olika branscher

Många förknippar ljusskyltar i Stockholm med reklam och det är inte så konstigt, en stor del av användandet går till just marknadsföring. Det finns dock många fler sätt att använda en ljusskylt, vilket gör skyltarna högst funktionella. De kan användas inom byggbranschen för att informera personalen eller varna obehöriga och de passar lika bra för butiker och företag som vill visa var de finns. Idag är ljusskyltarna populära hos så gott som alla större företag, speciellt lyxiga hotell och stora varumärken. Som du märker finns det tusentals sätt att använda ljusskyltar, från att sprida information och viktiga budskap till att marknadsföra produkter, erbjudanden, varumärken och mycket mer.

LED är bättre för miljön

Det finns olika typer av skyltar på marknaden och de passar till olika ändamål. Just ljusskyltarna har utvecklats med tiden. Just i Stockholm har ljusskyltarna använts sedan början av 1900-talet. Det var inte ovanligt med stora bokstäver som belystes av glödlampor, ibland mer än tusen glödlampor. Det dröjde inte alltför många år innan neonlamporna dök upp, först hos några enstaka bolag och efter några år hos mängder av olika butiker och organisationer.

I början var både glödlamporna och neonljusen utvecklade för att lysa upp en sak. Det kunde vara en logga, exempelvis symbolen för Stockholms tunnelbana, ett företagsnamn eller en logotyp. Det var även vanligt med rörliga skyltar, vilket skapades genom att olika partier av skylten lystes upp och släcktes ned.

Just glödlampor och neonlampor har med tiden fasats ut till förmån för LED-lampan. Anledningen är enkel, lysdioderna är bättre i så gott som alla aspekter. De förbrukar mindre energi, innehåller inga tungmetaller som är farliga för miljön, riskerar inte att explodera, innehåller ingen gas och sänder inte heller ut några infraröda strålar eller UV-strålar.

Köp ljusskyltar i Stockholm

Vill du ha ljusskyltar som passar just ditt ändamål, oavsett om du behöver mängder av små skyltar, en enorm skylt eller flera stora skyltar som tillsammans bildar ett namn eller en logga, hör av dig till ett företag som specialiserar sig på just skyltar av olika slag. Det spelar ingen roll om du har ovanliga önskemål eller vill ha dina skyltar så fort det bara går, alla typer av utmaningar är välkomna.