Graverade skyltar – att tänka på

Gravyr är en populär teknik med många designmöjligheter. Även om hantverket länge associerats med klassiska metallskyltar så börjar metoden nu användas i allt fler sammanhang och kombineras också ofta med LED-belysning.

 

För företag eller kunder som efterfrågar exklusivitet och hållbara lösningar har graverade skyltar länge varit ett givet alternativ. Men det här är också en teknik för dig som är ute efter något mer unikt och kanske till och med färgstarkt. Något som sticker ut och vågar ta plats – inomhus och utomhus.

Men, för att arbetet med din skylt ska kunna komma igång så måste du först bestämma dig om följande:

Material

En skylts material hänger nära samman med dess design och stilspråk, och det är viktigt att välja material utifrån vad du vill att ditt företag och varumärke ska kommunicera. På grund av detta är det vanligt att anrika och traditionella verksamheter som banker, juristbyråer och liknande ofta väljer mer klassiska material som koppar, mässing eller brons. Samtidigt kan det finnas en poäng att välja ett material som istället kontrasterar mot rådande stilnormer. Lekfullhet kan löna sig.

Belysning

Gravyren är i sig ett sätt att få din skylt att sticka ut i mängden, men om du strävar efter ytterligare effekt kan det vara en bra lösning att även lägga till LED-belysning. En utmärkt lösning för företag som söker en iögonfallande fasad- eller logoskylt. Detta kan också vara ett bra alternativ för mer expressionistiska inomhuskyltar.

Färg

Färg är en viktig del av ett företags identitet, och bör också ges utrymme i alla skyltar i Stockholm eller andra städer. Olika skyltar behöver dock inte se exakt likadana ut så länge de uttrycker ungefär samma färg- och formspråk. Lek med formerna och de olika elementen för att hitta fram till en dynamisk och levande lösning som bäst kommunicerar era budskap.

Kontakta Holmquistsign för skräddarsydda skyltlösningar för både inom- och utomhusbruk. De tillverkar skyltar i många olika former och material och har en stor och kvalitativ maskinpark som gör att de kan erbjuda exempelvis lasergravyr.

Läs mer på www.holmquistsign.se där du också kan ta en titt på deras senaste projekt.