Graverade skyltar – allt du behöver veta

Vill du köpa in nya skyltar till företaget? Det finns en hel del olika skylttyper som kan vara passande, beroende på verksamhet, läge och liknande. En skylt med gravyr är exempelvis bra för dig som vill investera i längre livslängd, samt ge lokalen ett mer exklusivt intryck. Även ljusskyltar är otroligt populärt inom en rad olika branscher. Det går naturligtvis att skapa en skylt som innefattar fördelarna hos flera skylttyper. Som gravyr för skyltar med integrerad belysning.

Så tillverkas graverade skyltar

När man graverar skyltar är det få skylttillverkare som graverar med hjälp av ett handverktyg, alltså för hand. Istället används olika typer av datordrivna maskiner, exempelvis lasergraveringsmaskiner för produktionen av en skylt med gravyr. Beroende på vilket skyltmaterial som används kan olika maskiner användas. Fördelen idag med graveringsmaskiner är att resultatet blir perfekt och det går betydligt snabbare att tillverka många skyltar, något som också gör priset mer fördelaktigt.

Graverade skyltar kan tillverkas i många material

När du väl ska börja utforma designen för graverade skyltar behöver du fundera över vilket skyltmaterial du ska använda. De vanligaste materialen som används när man ska gravera skyltar är:

  • Mässing
  • Aluminium
  • Koppar
  • Brons
  • Stål
  • Rostfritt stål
  • Trä
  • Glas

Varje material skapar olika utseende. En skylt i mässing känns ofta klassisk och exklusiv men samtidigt retro. Aluminium är ett otroligt bra material för gravyr eftersom materialet är enkelt att forma. Dessutom är aluminium återvinningsbart, vilket också är positivt ur miljösynvinkel. Koppar lämpar sig bra för skyltar som ska sitta på äldre byggnader och hus, där du helt enkelt vill skapa en traditionell men samtidigt lyxig touch. Materialet kräver mer underhåll än andra material men håller å andra sidan i generationer.

Stål, oavsett om det är rostfritt eller ej, är också ett populärt material för att gravera skyltar. Det går att skapa många olika intryck med stål genom att exempelvis rugga upp ytan och skapa en skylt med borstat stål. Kom ihåg att det många gånger är möjligt att kombinera flera material för att skapa en unik och snygg skylt.

Var passar graverade skyltar bäst?

Graverade namnskyltar hör till en av de vanligaste skyltarna för just gravyr. Det ger ett professionellt intryck och visar att verksamheten är exklusiv. Många finare butiker använder sig av just namnskyltar med gravyr till sin personal, något som skapar förtroende hos kunden, särskilt i kombination med en uniform. Dock kan man givetvis använda gravyr för andra typer av skyltar också, exempelvis snygga hisspaneler i brons, eller en fasadskylt i äkta mässing.

Inom vilka verksamheter passar graverade namnskyltar bäst?

Eftersom det går att skapa väldigt olika utseende på en skylt genom att välja olika material, kan graverade skyltar i Stockholm användas inom en rad olika branscher. När det kommer till just namnskyltar med gravyr är dock hotell- och restaurangbranschen två stora branscher där dessa skyltar ofta används. Även hos butiker som Systembolaget använder man namnskyltar i stål med gravyr.

Graverade skyltar i Stockholm – sammanfattning

För dig som vill ha hjälp med projektering och konsultation kan du ofta boka tid hos ett skyltföretag via deras hemsida. Du kan även skriva till skyltföretaget och beskriva skylten och hur många du behöver, då kan företaget återkomma med en offert.