Hissknappar och paneler – detaljerna gör skillnaden

Hissknappar och paneler i en hiss kan tänkas vara små detaljer som inte inverkar så mycket på varken funktion eller upplevelse. Men faktum är att dessa inslag kan göra väldigt stor skillnad för helhetsintrycket av både hissen och fastigheten, rent visuellt.

 

Vissa hissknappar kan ge intrycket att vara billiga och plastiga. Detta vill man undvika i många typer av miljöer, till exempel i hotell där helheten är viktig att tänka på. I sammanhang och fastigheter som känns rustika och som har en gedigen historia är moderna hissknappar heller inget matchande alternativ. Samma sak gäller naturligtvis också för det omvända, i en modern miljö fungerar det inte med knappar med äldre utseende.

Fundera ordentligt kring materialvalet när det kommer till hissknappar och hisspaneler. Tänk på att interiören i hissen sällan byts ut och troligtvis kommer att sitta där ganska många år framöver. Fler tips följer här nedanför:

Korrekta och nödvändiga hisskyltar

 Förutom att knapparna, rent visuellt, ska passa in i omgivningen är det självklart viktigt att all information är tydlig och korrekt. Förutom viktbegränsning ska hissen även utrustas med säkerhetslösningar som nödstopp och ringklocka samt med tydliga instruktioner för hur dessa ska användas. Det är också krav på att alla hissar ska vara besiktigade. I en besiktning kontrolleras att informationen i hissen uppfyller kraven.

I stort sett alla moderna hissar finns det också en display som visar om hissen är på väg nedåt eller uppåt och vilken våning den befinner sig på. Utanför hissen sitter det också knappar, det är snyggt om dessa knappar är likadana som de inuti hissen. Det ger ett mer enhetligt och konsekvent visuellt intryck. Om du har en verksamhet och funderar på att sätta in eller renovera en hiss kommer du troligtvis att kontakta ett företag som tillverkar skyltar. Varför inte ta tillfället i akt och beställa andra skyltar och skapa ett samlat visuellt uttryck för hela fastigheten när du ändå är igång?

Byta ut en eller flera knappar

Om bara en eller några knappar i hissen behövs bytas ut kan det vara god idé att byta ut en enstaka knapp istället för att byta ut alla. Kontakta Holmquistsign om du har planer på att byta ut hissknappar eller hisspanel, de erbjuder ett stort urval och kan hjälpa dig hitta stilen som passar just dina behov!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign.”