Hisskylt

Hotellskyltar för bästa representation och säkerhet

Hotell är någonting som vi associerar med lyx, komfort och avslappning. En möjlighet att känna sig omhändertagen och äta god mat under trevliga, serviceinriktade former. Men förutom detta har hotellen blivit trendiga inslag i stadskärnan. Vilket hotell du väljer att bo på säger någonting om din identitet, och avslöjar också mycket om området det ligger i. På grund av allt detta är det också av betydelse att hotellen själva anstränger sig för att utveckla en design som utmärker dem på kartan. Samtidigt som de naturligtvis i alla lägen måste komma ihåg att fokusera på trivsel och bekvämlighet.

Hotellskyltar är ett bra sätt att både underlätta för hotellgästerna och visa upp ett stilmedvetet uttryck. Genom att kombinera färg, form och material kan unika skyltlösningar som effektivt förmedlar hotellets varumärke, uppstå. Du som är nyfiken på skyltar för hotell som förenklar vistelsen för besökare som kanske redan har överväldigats av intryck under resan, hittar några exempel här nedanför:

Lobby

Inte nog med att lobbyn är gästernas första möte med hotellet, och tydligt måste signalera verksamhetens varumärke. Lobbyn är dessutom hotellets hjärta. Härifrån ska besökare enkelt kunna komma vidare till reception, sina rum, restaurang, hissar, trappor och kanske även spa eller gym. Alla dessa utrymmen ska kännas tillgängliga även om de ligger på andra våningar, och därför är det viktig med pedagogisk och designmässigt relevanta skyltar samt tydliga hänvisningar.

Markörer

Många hotell erbjuder olika slags rum i olika standard, och de billigaste enkelrummen ligger ofta på andra våningar än de mer kostsamma sviterna. För att ytterligare förgylla upplevelsen för dem som investerat mycket pengar i sin vistelse på hotellet kan det vara trevligt att märka ut dessa våningsplan på ett lyxigare sätt. Med exempelvis ambitiösa, påkostade skyltlösningar i metaller eller klassiska eller moderna snitt. Färgkodade våningsplan kan också vara ett bra sätt att göra det tydligt för gästerna var de befinner sig.

Säkerhet

En hotellverksamhet kan aldrig kompromissa med säkerhetsaspekterna. Gästernas säkerhet går före allt annat, och därför är det också centralt att tydligt märka ut nödutgångar, utrymningsvägar eller brandtrappor. Skyltar med information om riktlinjer vi brand eller andra nödsituationer är också ett måste.

Alla hotellaktörer har mycket att vinna på att utveckla unika skyltlösningar för bästa varumärkesrepresentation. Holmquistsign hjälper till med att ta fram svenska skyltar eller anpassade skyltar på andra språk. Alltid efter dina behov. Kontakta dem idag!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”