Hur visar du upp ditt företag?

Det kan vara fördelaktigt för företag att testa redan beprövade och kostnadseffektiva metoder för att marknadsföra sig. Marknadsföring är A & O för alla företag, stora som små. Recensioner och rykte är också något som är av yttersta vikt. För mindre företag som kan ha en något mer begränsad budget för reklam och marknadsföring än stora företag, finns det enkla och mycket kostnadseffektiva knep för hur även de kan nå ut till nya såväl som gamla kunder.

Viktigt med synlighet

Överst på den listan hamnar synlighet. Det gamla uttrycket ”syns du inte, finns du inte” stämmer till fullo. Genom att investera in en fasadskylt med logo och företagsnamn gör ni det enkelt för både nya och gamla kunder att snabbt hitta till er. Fasadskyltar är något alla företag bör investera i, oavsett bransch. Skyltarna kan variera i storlek och utförande. En skylt som ska placeras vid entrén behöver inte vara lika stor som en skylt som ska placeras högt upp på en fasad. För skyltning på tak gör sig stora och tydliga skyltar bäst.

Skyltar är ett effektivt sätt för att maximera företagets synlighet. Men en skylt har begränsad tillgång till hur mycket information som kan visas, tänk därför på att hålla budskapet kort och koncist.

Digital marknadsföring

Ett annat sätt att visa sitt företag, som är lite av ett måste för alla företagare, är att synas digitalt. Dagens konsumenter söker information online och då gäller det att möta sina kunder där. Snygga och intressanta fasad- eller butiksskyltar kan locka förbipasserande att ta reda på mer information om ett företag eller se vilka produkter företaget erbjuder, finns man då inte online eller har en utdaterad hemsida kan mötet bli kort och köpprocessen dör snabbt ut.

Internets kraft

Lika viktigt som det är att ha tilltalande företags-, butiks- eller kontorsskyltar, är det alltså att ha en hemsida som är modern och användarvänlig. Konsumenter söker information och recensioner om företag på Google, Facebook och andra digitala kanaler. Därför är en digital närvaro är idag av yttersta vikt. Det ena ska såklart inte utesluta det andra. Snygg och tydlig skyltning tillsammans med en stark digital närvaro gör sig företagen väl synliga för sin målgrupp.

Låt dig inspireras

När det kommer till skyltning kan du hitta information och inspiration hos Holmquistsign.
De har bland annat arbetat med hotellskyltar för flera stora hotell i Stockholm och med butiksskyltning för Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia, som har över 200 butiker och restauranger.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”