Kontorsinredning – 7 Tips

Kontorsinredning är inte bara väsentligt för att personalen ska kunna arbeta utan är en stor del av arbetsmiljön och hur både de anställda och besökare uppfattar verksamheten.

Om du ska inreda kontoret, ta en titt på följande tips innan du sätter igång:

1. Synliggör ledord och målsättningar

Om din verksamhet har ledord, en slogan eller en målsättning kan det vara bra att få upp orden på kontorets väggar. Kontorsskyltar som reflekterar företagets målbild kan bidra till att stärka personalens känsla av identitet kopplad till arbetsplatsen och kan tydliggöra för kunder och besökare vilka ni är och vad ni står för.

2. Välj en stil

Många kontor känns som en samling av diverse kontorsutrustning som verksamheten har samlat på sig under de senaste åren med olika stilar och färger som präglar företags kontorsinredning. För att inte hamna där bör du välja ett färgtema med max fem färger som går bra ihop samt välja en specifik stil som appliceras på hela kontorsytan.

3. Wayfinding skyltar

Första intrycket har en stor roll i hur vi uppfattar något. Om gäster inte vet vart de ska kan det skapa irritation och stress, något du inte vill att din verksamhet ska förknippas med. Det är därför viktigt när det kommer till kontorsinredning att företag använder sig av kontorsskyltar som innehåller information om vart personal och mötesrum finns för att skapa bättre förutsättningar för lyckade besök.

4. Visa upp er logga

Vid kontorsinredningar bör det alltid finnas återkommande uppvisning av företagsloggan, detta för att arbeta varumärkesbyggande. Ingen ska lämna era lokaler utan att minnas hur er logga ser ut.

5. Mjuk inredning

När du inreder kontor får du inte glömma de mjuka ytorna där både besökare och personal kan sitta bekvämt och avslappnat. Dessa ytor kan förslagsvis vara placerade vid köket eller entrén, så att gäster har en trevlig plats att vänta vid samt tillgång till vatten och kaffe.

6. Öppen Planlösning

Ett enkelt sätt att kombinera en känsla av öppen planlösning är med hjälp av glasväggar. Detta gör det dessutom möjligt att se vilka som är på plats och om de är upptagna eller mottagliga för samtal eller frågor.

7. Teknologi

Många företag ser teknologi enbart som ett verktyg för att de anställda ska kunna utföra sitt arbete, men det är även en viktig del när du ska inreda kontor. Med hjälp av högtalare och en TV i konferensutrymmet kan du sätta stämningen med musik och hålla moderna möten på distans.

Skapa bättre arbetsmiljö med hjälp av kontorsinredning

Kontorsinredningar är viktiga för din personals trivsel och arbetsmiljö, kontoren är trots allt platser där de ska vistas 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan. För att göra din arbetsplats trivsam kan du ta kontors inredningsinspiration från caféer. Se hur de jobbar med musik, skyltar, belysning, textilier, växter och doft för att skapa en miljö personer väljer att vistas i.

Oberoende av vart du hittar inspiration för kontorsinredning så kan vi på Holmquistsign hjälpa dig få liv i din vision. Oavsett om det gäller träskyltar eller tonade glasväggar så kan vi hjälpa dig från tanke till installation och underhåll.