Ljusskyltar i Stockholm – en självklar del av stadsbilden

När höstmörkret kommer allt tidigare om kvällarna blir ljusskyltar ett trevligt inslag i stadsbilden. Nuförtiden används dock inte längre neonskyltar i lika stor utsträckning, även om det ofta ser ut som det. Istället används ljussatta butiksskyltar med till exempel LED lampor som drar betydligt mycket mindre el och håller längre, men som samtidigt har stor likhet med klassiska neonskyltar.

Ljusskyltar – matcha varumärket

För att välja rätt typ av skylt för just ditt företag finns några saker som man behöver ta hänsyn till. Framförallt om man har tänkt skylta i en större stad där flera olika butiker och företag konkurrerar om ett begränsat utrymme. Men det är inte alltid den som skriker högst som syns allra bäst och tilltalar kunden. Man kan likna det med ett par neonfärgade löparskor med randiga skosnören. De kanske passar alldeles utmärkt för att springa runt ett elljusspår men passar uselt till kostym.

Rätt skylt för dig

Valet av skylt beror på skyltens design, formspråk och vilket material som skylten är tillverkad av. Helhetsintrycket med andra ord. Att välja den största och vräkigaste skylten lockar inte alltid kunden till butiken eller väcker köplusten. Istället är det skylten som bäst matchar med ett företags varumärke och produkter som fungerar allra bäst.

Att en ljusskylt har en hög läsbarhet är avgörande för att skylten ska vara effektiv. Element som typsnitt, material och kontrast spelar stor roll för hur skylten faktiskt kommer att fungera. Moderna ljussatta skyltar är oerhört skarpa, detaljrika och syns väl nästan oavsett vilket avstånd de betraktas från.

Rätt typsnitt och rätt material

För läsbarhetens skull är det en god idé att satsa på ett relativt lättläst typsnitt med en kontrast mot bakgrunden som får skylten att sticka ut från sin omgivning. Materialval är nära förknippat med skyltens uttryck men har också en praktisk aspekt. En skylt som ska hänga utomhus behöver ha andra egenskaper än en skylt som monteras inomhus. Det gäller att välja rätt material till rätt miljö. Innan man gör en beställning rekommenderas därför att ta kontakt med en skylttillverkare så att det inte uppstår några komplikationer med den färdiga skylten.

Har du några frågor kring skyltar eller är du kanske intresserad av skyltar i Stockholm eller någon annan stad i Sverige? Kontakta Holmquistsign som är experter på området och som kan hjälpa dig att hitta skyltar som passar just din verksamhet.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign.”