Olika typer av butiksskyltar

Butiksskylten har genomgått mängder av iterationer genom tiderna. Syftet har så gott som alltid varit samma, att visa var butiken finns och vad som säljs. Metoderna har blivit mer avancerade, speciellt när det kommer till att tillverka. Butiksskyltar och vilka material som kan användas. Vi går igenom olika typer av skyltar som du kan stöta på runt om i landet.

 

Butiksskyltar och material

Brons- och mässingsskyltar

Brons och mässing är material för butiksskyltar som känns lite mer antika, eleganta och lyxiga. Brons eller mässingsskyltar används med fördel när ett företag vill ge ett intryck av gammal lyx utan att behöva vända sig till gnistrande stenar.

Aluminiumskyltar

En mer modern och nyanserad version av brons- och mässingsskyltarna. Aluminiumskylten ger ett seriöst och kompetent intryck, speciellt i kombination med en väldesignad logotyp.

Graverade skyltar

Gravyr är ett sätt att rista in en symbol eller en text på en hård skylt. I många fall är just metallskyltarna graverade eftersom det ger ett vackert resultat. Gravyr kan även användas för att skapa lite mer personliga skyltar. Eftersom det oftast tar längre tid att gravera jämfört med att printa rätt på ett material kan graverade butiksskyltar vara dyrare. Det är även möjligt att få ned priset genom att gravera akrylskyltar.

Inomhusskyltar

Om ett företag eller en organisation bedriver sin verksamhet i en stor lokal med många rum, kanske till och med många våningar, är inomhusskyltarna ovärderliga. De fyller flera viktiga funktioner, bland annat att informera om var rummen finns (Wayfinding) och vad som finns i rummen. Inomhusskyltar är bland de mest praktiska skylttyperna.

Lysande skyltar (LED-skyltar)

Många företag och organisationer fortsätter sitt arbete trots att dagen tagit slut och nattens mörker infunnit sig. Det är vanligt att se butiksskyltar i Stockholm som lyser upp gatorna. En skylt som lyser i mörkret syns mycket väl och bidrar även till att skapa en trevligare och säkrare atmosfär. Dessutom kan skylten tydligt visa om butiken fortfarande är öppen eller ej.

Logotypskyltar

En vanlig skylttyp. Att visa upp loggan är viktigt, speciellt när det kommer till att skapa ett starkt och igenkännbart varumärke. Vissa företag har ett urstarkt varumärke, exempelvis McDonalds. Alla vet vad det speciella M:et står för och vad du kan förvänta dig för snabbmatsrestaurang alldeles intill loggan. Många butiksskyltar består av logotypskyltar idag, både i Stockholm och andra orter. Även organisationer och hotell använder stora logotypskyltar. Stora hotellskyltar är en vanlig syn bland Stockholms gator.

Fördelarna med att använda sig av rätt skylt

Rätt skylt an göra stor skillnad. Idag används butiksskyltar i Stockholm av majoriteten av företagen, från stora hotell till butikskedjor och restauranger. Skyltar används även inomhus för att informera, exempelvis visa var vissa anläggningar finns. Genom att använda rätt material för butiksskyltar kan du omedelbart ge beskådaren ett intryck av din verksamhet.

Vänd dig till ett professionellt skyltföretag

När det kommer till material för butiksskyltar finns det många saker att tänka på, inte minst vad skylten säger om företaget och hur den kommer att se ut efter ett par år. Var skylten används är viktigt, logotypskyltar i akryl kan med tiden blekas av solen om de utsätts för ständigt solljus. Genom att köpa butiksskyltar i Stockholm hos Holmquistsign kan du få hjälp med de viktiga detaljerna.