Olika typer av skyltar och användningsområden

Kommersiella skyltar används för en rad olika syften. De kan berätta om vad en verksamhet arbetar med, de kan annonsera om något företaget är i behov av eller hjälpa eventuella kunder att hitta till företaget i fråga. Det finns även många olika typer av skyltar.Några av de vanligaste är fasadskyltar, fönsterskyltar, vägvisare och butiksskyltar. Nedan förklaras de olika typerna lite mer ingående:

Fasadskyltar

Skyltar som monteras på utsidan av en byggnad kallas fasadskyltar. Dessa placeras vanligen just ovanför ingången till verksamheten eller i vissa fall bredvid. Fasadskyltar berättar var verksamheten är placerad och välkomnar dess besökare och kunder. Skyltarna innehåller vanligen företagets logotyp för att kunderna lätt ska känna igen sig. För att få verksamheten att stå ut använder sig många av storlek, färg eller till och med ljusskyltar för att skapa uppmärksamhet hos förbipasserande.

Fönsterskyltar

Många företag och speciellt butiker använder sig av fönsterskyltar för att marknadsföra sig. Fönsterskyltningen är ofta kreativ och kan användas för att informera om diverse erbjudanden eller produkter. Får du en passerande att stanna vid ditt fönster en stund har du lyckats skapa ett intresse. Fönsterskyltarna kan vara målade, graverade, upphängda i taket eller klistrade på rutan i form av folie.

Vägvisare

Inuti större lokaler som gallerior, varuhus, hotell eller kontor kan det vara nödvändigt att hjälpa besökaren att hitta rätt. Detta gör man effektivt med hjälp av olika skyltar. Det kan handla om att visa vägen till en speciell butik, till en våning på hotellet, badrum eller nödutgångar. Vägvisarna kan se ut på olika sätt och kan anpassas till verksamhetens grafiska profil för att skapa en mer sammanhängande känsla.

Butiksskyltar

Alla butiker använder sig av någon typ av skyltning inuti lokalen. Dessa kan fungera som vägvisare till provrummet eller kassan, annonsera om aktuella erbjudanden, informera om priser eller helt enkelt vara en del av inredningen och varumärkesidentiteten. Effektivast blir skyltningen om den följer ett sammanhängande tema och bidrar till att stärka varumärket.

Om du är på jakt efter någon typ av skylt till din verksamhet kan du vända dig till Holmquistsign. De erbjuder allt från skräddarsydda fasadskyltar till neonskyltar och gravyr. Mer information om skylttillverkningen hittar du på hemsidan.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”