Så skapar du en snygg digital skyltning i butik

Butiksskyltar är väldigt viktigt oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver. Skyltarna är ett effektivt sätt att synas för kunden och med hjälp av en snygg design locka in dem till din butik eller restaurang. Men hur skapar du den snyggaste och bästa skylten för just din verksamhet?

Skylttillverkare

Det finns många företag som idag kan hjälpa dig med skylttillverkning. Ett tips är att kolla in firmor som även tillverkar digitala butiksskyltar. Digital skyltning är oerhört förmånlig för verksamheter som vill stå ut. Denna sortens skyltar påminner om tv-skärmar där du har möjlighet att visa en rörlig bild eller en video. Med andra ord kan du byta ut kampanjer, visa flera erbjudanden och liknande. Det finns många sorters skyltar att välja bland även när det kommer till digitala utföranden, dels storleksmässigt och design.

Fundera lite på om just din butik eller verksamhet skulle kunna dra nytta av digital skyltning. Vilket budskap vill du visa upp, kanske är det endast er logga som ska synas? Då fungerar det bra med en vanlig skylt eller en skylt med integrerad belysning. För dig som däremot behöver kunna byta ut budskapet ofta, till exempel en restaurang där veckodagarnas meny ständigt varierar, är digitala skyltar ett bra tips.

Olika typer av butiksskyltar

Eftersom varje verksamhet är unik kan alla såklart inte använda sig av samma sorts skylt. Vissa företag tjänar mest på digital skyltning i butik, andra föredrar belysta skyltar. Just digitala skärmar som skylt är väldigt användbart inne på köpcentrum. Här syns de tydligt och står ut från mängden av skyltar och entréer. Om du har din verksamhet längst en gata utomhus kan akrylskyltar vara att föredra. Dessa skyltar är tillverkade av extremt tåligt plexiglas och går även att få med belysning.

Men hur ska du egentligen hitta det bästa skyltföretaget för just digitala skyltar? Se till att undersöka marknaden. Vilka företag har funnits länge och har riktigt bra kundomdömen? Om företaget i fråga har sin egen produktionshall är det fördelaktigt då de har möjlighet att enkelt tillverka en skylt utifrån din design och dina önskemål.

Kolla upp företaget

För att få en bild av vad företaget tidigare gjort är det bra att begära referensbilder. Många har detta på sin hemsida. Kolla även bredden på skyltvarianter som de erbjuder. Kanske utför de produktion av såväl akryl- som mässingsskyltar. Priset för en digital eller icke-digital skylt varierar i stort. Om du ska beställa ett stort antal skyltar kan det mycket väl hända att du får ett rabatterat paketpris. Detta skiljer sig dock mellan företagen.

Det lättaste är att kontakta det intressanta företaget och be om en offert. Börja spåna på designen av dina butiksskyltar redan idag och öka försäljning med rätt marknadsföring!