Samarbeta med en skyltmakare som kan LED

Ljusskyltar förknippas ofta med neon, eller argon. Gaser som länge använts för att tillverka fasadskyltar i skarpa färger. Sådana lösningar förekommer fortfarande och syns ofta på fasader i stadskärnor där de lyser upp och förmedlar en känsla av lekfull retro. Men, en mer modern och vanlig form av belysningsteknik är istället LED-lampan, som vunnit mark tack vare att den är både energibesparande och hållbar.

De flesta har nog stött på benämningen LED någon gång men kan inte i samma utsträckning sätta ord på vad det innebär. Fast, egentligen är det inte så komplicerat. Ordet LED kommer från engelskans Light Emitting Diode som översatt till svenska betyder lysdiod. Dessa ljuskällor är, trots sin ringa storlek, ofta mer effektiva än lampor med glödtråd och används också inom en mängd olika områden. Exempelvis i trafiksignaler, cykellampor, effektbelysning för scener och LCD-bildskärmar.

Även inom skylttillverkning innebär LED-teknologin många fördelar, bland annat på grund av följande:

Färger:

LED-lampan började tillverkas för kommersiellt bruk under 1960-talet och hade då ett synligt, rött ljusspektrum. Strax därefter följde gröna, gula samt orangea färger. Ett viktigt steg blev sedan att åstadkomma blått ljus, som senare skulle kunna utvecklas till det eftertraktade vita ljuset. Ett arbete som tog hela 30 år. Numera finns ljusdioder i flera olika färger, utöver alla synliga kulörer även infrarött, ultraviolett ljus samt varmt och kallt vitt ljus. Oavsett vilka färger som önskas lyftas fram i ljusskyltar så är det med andra ord möjligt med LED-teknologi.

Resurseffektiva:

LED skyltarär energieffektiva och avger mycket ljus i förhållande till sin elförbrukning. Ingen energi går heller åt till att bilda värme, som är fallet med glödlampor. Lysdioder är dessutom miljövänliga eftersom de inte innehåller kvicksilver eller tungmetaller, till skillnad från bland annat lysrör. Förutom detta så är LED-lampor hållbara och kan lysa under hela 10 år om man räknar med att de är tända 4500 timmar per år. Något som naturligtvis sparar in på underhålls- och servicekostnader.

Tåliga:

Lysdioder är inte lika ömtåliga som många andra former av lampor och är också en effektiv lösning för skyltar som ska placeras utomhus, exempelvis på fasader. LED-belysning är nämligen anpassad för att klara låga temperaturer, och faktum är att den faktiskt lyser bättre ju kallare det är. Perfekt för det svenska klimatet, med andra ord.

LED-skyltar innebär många fördelar, både vad gäller funktion och design. Oavsett vad ditt företag vill förmedla för budskap så kan en ljusskylt av det här slaget hjälpa er att nå ut, och även om du är intresserad av träskyltar så är det möjligt att förstärka den med lysdioder för bästa effekt. Kontakta en aktör som kan skyltar som Holmquistsign för mer information, redan idag!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”