Skyltning i Stockholm – fantasi och budget sätter gränserna

Bara fantasin sätter gränserna när det kommer till utformningen av en skylt, det finns otroligt många olika designer och möjligheter att utforska för den som är intresserad av en ny skyltning.

 

En skylt som visar vilka ert företag är och reflekterar ert varumärke kan ge en bättre image och samtidigt locka kunder till företaget. Helhetsintrycket av ett företag är mycket viktigt, men samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till budget och vilka kostnader en investering som detta kan innebära. Med andra ord är det väl värt att reflektera över vilken typ av skylt som känns rimlig utifrån värdet den tillför varumärket.

Olika priser för olika typer av skyltar

Vilken teknik och vilka material som används i skylten, samt hur komplicerad tillverkningsprocessen är spelar roll för hur hög kostnaden blir. Till exempel är priser för ljusskyltar ofta högre än andra eftersom de är mer avancerade att tillverka och innehåller fler komponenter. Ett annat alternativ för fasadskyltar till lägre pris är skyltar i plåt utan belysning. En skylt i plåt har en lång livslängd och kan hänga ute oavsett väderlek.

Det kan vara värt för företag att spendera mer pengar på större och mer iögonfallande skyltar i Stockholm eller andra stora städer eftersom det annars är svårare att sticka ut i mängden. Förr var neon det enda alternativet för skyltar med som skulle synas även nattetid. En sådan skylt är visserligen väldigt snygg att titta på men inte speciellt effektiv ur energisynpunkt. Dessutom är en neonskylt ömtålig och dyr att reparera. Nuförtiden används oftast LED-teknik för att ljussätta skyltar, en teknik som är mycket mer energieffektiv, billigare att reparera och inte är alls lika ömtålig som neon.

Olika storlekar

Det kan också vara effektivt att arbeta med mindre skyltar, beroende på vilken typ av varumärke som skylten företräder samt vilken plats skylten skall sitta på. Det är till exempel viktigare med en mer synlig skylt i ett mindre upplyst område än mitt i staden där i princip gatorna ständigt är belysta. Det är också bra att komma ihåg att Sverige är mörkt under vinterhalvåret och att det ofta är värt priset för ljusskyltar. Som tidigare nämnt, det viktigaste är skylten samspelar med företagets varumärke.

Kontakta en tillverkare

Behöver ditt företag nya skyltar rekommenderas att kontakta Holmquistsign. De har lång erfarenhet av tillverkning av skyltar. De kan hjälpa er i hela processen från koncept till tillverkning av just den skylt som passar ditt företag.