Stilrena lösningar med graverade skyltar

Skyltar kan användas till många olika saker och för många ändamål. Varje dag passerar man skyltar, både inomhus och utomhus. Förutom att de hänger utanför butiker och restauranger syns de inuti bussen, på kontoret och i lägenhetshuset. De fungerar bra för flera saker, särskilt när det kommer till graverade skyltar. En graverad skylt kan både beställas i stort och mindre format. Många hotell- och restaurangverksamheter använder just den här sortens skyltar eftersom gravyr känns mer exklusivt än enbart tryck. Dessutom går det att gravera många olika material, bland annat glas, metall samt trä och plast. Förutom att man kan fräsa ur ett spår går det även att göra skyltar där gravyren är upphöjd, något som ofta blir effektfullt när skylten är belyst inifrån eller färgsatt.

Rumsnummer och hisspaneler

För hotellverksamheter är det väldigt populärt med mässingsskyltar med gravyr. Graverade skyltar används bland annat för att indikera olika rumsnummer på hotell samt hisspaneler. För att skylten ska smälta samman med hela stilen i en byggnad går den att designa på många sätt. En hisspanel kan exempelvis vara tillverkad i rostfritt stål och ha integrerad belysning. Den kan även tillverkas i en mer klassisk, tidlös och traditionell stil, exempelvis i mässing. Fördelen när skylten är graverad är att den kommer hålla i många år i och med att urfräsningen av texten inte försvinner på samma sätt som exempelvis ett tryck kan göra. För hisspaneler är det särskilt bra med gravyr eftersom knapparna används hela tiden och texten då annars riskerar att försvinna.

Ringklockor och varningsskyltar

Oavsett vilket typ av graverade skyltar du är intresserad av går det att beställa direkt på nätet. Det finns många skylttillverkare med överskådliga hemsidor där du enkelt designar din skylt. Förutom att du kan hitta graverade skyltar online finns det även möjlighet att även designa dina egna ljuslådor och mycket mer. Ofta kan det vara fördelaktigt att beställa många skyltar samtidigt, en del företag erbjuder nämligen mängdrabatt.

När det kommer till skyltar är det alltid bra att tänka på tre saker; design, typ och pris. Hur ska skylten användas? Om det är en ringklocka kanske designen är enklare medan om det handlar om en varningsskylt så bör fokus ligga på översikt. En varningsskylt ska vara enkel att tyda och inte för liten. För hänvisningsskyltar som exempelvis skyltar som ska visa var restaurangen är eller toaletten, kan man ofta satsa på en design som passar in i stilen. Det mest effektiva sättet att få en skylt att synas ordentligt är genom belysning. Det går att kombinera gravyr med integrerad belysning.

Köp graverade skyltar online

Skyltar med gravyr har varit populärt i många år men det är först under de senare åren som själva tillverkningssättet optimerats. Idag använder skylttillverkare maskiner som snabbt och enkelt fräser ur bokstäver ur olika material. Proceduren är enkel och därmed mer kostnadseffektiv. Idag går det även att kombinera flera material i en och samma skylt, något som blir mycket effektfullt.
Innan du beställer skyltar till ditt företag kan det vara bra att jämföra olika företag samt kolla upp kundomdömen samt tidigare arbeten. Kontakta även företagen för att se vad som är möjligt att göra när det kommer till kvantitet och design. Faktorer som kan påverka priset är bland annat material, belysning samt storlek och extrafinesser. Det kan bland annat handla om att du vill ha en skylt i rostfritt stål fast med upphöjda bokstäver i trä.

Beställ graverade skyltar i Stockholm

Det är inte konstigt att man än idag använder sig av traditionella skylttyper, det är ett optimalt sätt att dels marknadsföra sig på men också att visa information på. Trots dagens teknik med skärmar och liknande, är en skylt med snygg gravyr fortfarande ett riktigt bra sätt att informera och marknadsföra sig på.