Hänvisningsskylt

Tips och råd när du behöver ny skyltning

Skyltar är något som vi ofta tar för givet, men dess betydelse kan inte nog poängteras. Dels har det en informativ betydelse för kunder, besökare och gäster. Men även design och utseende är mycket viktigt för hur lokalen eller verksamheten upplevs, vilket kan vara avgörande för att uppnå känslan du vill ha.

Här har vi samlat tips och råd hur du ska tänka när du behöver nya skyltar till din verksamhet för att uppnå bästa möjliga resultat.

Inspireras av andra

Det finns oändligt många varianter när det gäller utseende och design på skyltar – allt ifrån små skyltar inne i lokaler som till exempel namnskyltar, våningsplan eller rumsnummer till enorma fasadskyltar med företagsnamn och logotyper. Materialet är såklart också viktigt att tänka på för att förmedla rätta känslan. Enklare inomhusskyltar kan vara av plast, akryl eller aluminium, men när man vill förmedla lite mer klass är graverade skyltar av mässing, glas eller brons populärt. Det har de senaste åren blivit mycket populärt med digitala skyltar eller ljuslådeskyltar, där man med hjälp av skärmar enkelt själv väljer vilken information som visas och dessutom kan ändra den när man vill.

Ett trevligt sätt att inspireras av andra skyltar är helt enkelt att ta en promenad på stan och titta på alla olika butiks- och hotellskyltar!

Gör en behovsanalys

Vilka skyltar behöver du till företaget? – Börja med att skriva en lista på vad du behöver. Vad för skyltar behövs invändigt respektive utvändigt. Vilket intryck vill du förmedla? Det kan också vara bra att passa på att byta ut slitna skyltar eller byta ut samtliga skyltar till en ny fräsch design. Nya skyltar kan faktiskt göra verksamheten mer lönsam och locka till sig nya målgrupper. Kanske finns det återkommande frågor som ni identifierat som går att undvika med hjälp av skyltar? Många väljer en ljusskylt för att synas bättre på håll, framför allt under den mörka årstiden.

Skapa en noggrann budget

Med tanke på att det går att få skyltar i alla storlekar och material så skiljer sig såklart priset. Det är därför viktigt att sätta en budget så får du en känsla av hur mycket skyltarna får kosta och då blir det betydligt enklare att bestämma dig för vilken väg du vill gå. När behovsanalysen och budgeten är gjorda är det lättare att analysera och jämföra offerterna!

Välj en erfaren skyltmakare

Det finns en hel del företag som tillverkar skyltar i Sverige, så gör en noggrann research när du ska göra en större skyltbeställning. Sök på Google och leta efter recensioner och betyg på företaget. Det är självklart bra att företaget funnits ett tag och har stabil ekonomi samt har välkända och återkommande kunder. Det bästa är om det går att prata med någon av deras tidigare kunder om deras upplevelser. Tänk på att inte bara titta på priset, kvalitet och bra arbetsvillkor måste få kosta.

Var noga med att säkerställa att företaget kan göra alla era önskade skyltar så du inte måste anlita en tredje part för att tillverka vissa av skyltarna. Det blir garanterat krångligare och dyrare! Även om du tror dig hittat ett perfekt skyltföretag så ta in offerter från flera företag ändå.