Trender inom skyltning 2023

Nu är snart vintern över trots att snön fortfarande ligger i delar av vårt land. Vi börjar se ljuset i tunneln efter en lång och kall vinter. Då passar det bra att titta lite årets trender när det gäller skyltar och skyltdesign för 2023.

Interaktiva skyltar

Vi ser tydligt en trend att interaktiva skyltar blir mer och mer populära under 2023. Dessa skyltar är precis som det låter skyltning där mottagaren själv kan göra aktiva val. Olika varianter av digitala skyltar ser vi överallt men och är vanligt i gallerior och offentliga byggnader där avsändaren enkelt kan guida via pekskärmar och liknande för en bättre kundupplevelse. Ett annat exempel är att med hjälp av QR-koder låta mottagaren snabbt och enkelt få ner informationen i sin smartphone.

Utomhusskyltar

Utomhusskyltar fortsätter att vara populära 2023. Företagen söker ständigt efter nya sätt att locka fler kunder. Det säger sig själv att människor i rörelse på gator och torg är attraktiva ”måltavlor” att nå fram till. Här är fasadskyltar och flaggskyltar ett effektivt sätt att nåt ut. Men det är inkluderar också större utomhusbanderoller, trottoarskyltar och så kallad fordonsgrafik.

Hållbarhet

Som i hela vårt samhälle är hållbarhet något som alla måste tänka på, så även inom skyltning. Det är både viktigt för miljön men även utifrån det faktum att det krävs av kunder att alla företag tar sitt ansvar för att inte få negativ kritik. En tydlig trend inom hållbarhet är att fler och fler företag väljer PVC-fria alternativ vilket inskar onödigt avfall och främjar hållbara metoder. Man jobbar hårt för att tar fram material där varje del av produkten är bättre för miljön och att det tillverkas produkter av återvunna plaster.

Minimalistisk design

En trend vi ser när det gäller design är att den blir mer och mer minimalistisk. Man jobbar mer med rena linjer, enklare typsnitt och ett mer begränsat färgschema. För att få fram en modern och sofistikerad look är det mycket effektivt.

Anpassade skyltar

Som en motpol till en minimalistisk design är det en trend att arbeta mer unika former, material samt skyltens ytor för att återspegla varumärkets personlighet och värderingar. Några exempel på detta är bland annat formskurna skyltar, pappersskyltar och metallskyltar.

Vad söker vi efter på Google?

Visste du att vi svenskar söker efter olika sorters skyltar 8-9 000 gånger – varje månad! Vad söker vi efter Google under 2023? Förutom just sökordet ”Skyltar” som vi efter ord/fraser som aluminiumskyltar, akrylskyltar, skyltar på nätet, skyltar med tryck, rollups, fasadskyltar, vepor, beachflaggor, skyltdesign, banderskyltar, skylttillverkning, skyltsystem, skyltmaterial, dekaler, reklamflaggor, skyltmontage och fönsterdekor.

Holmquistsign kan erbjuda det allra senaste inom skyltindustrin 2023 och hjälper dig gärna med att ta fram det just du behöver utifrån årets trender och dina behov.