Vikten av namnskyltar

Namnskyltar är en smart uppfinning som vi i dagens digitala samhälle fortfarande har enorm nytta av. Det kan vara att få ett namn på den man pratar med i receptionen, på mässan eller i närbutiken. Undersökningar gör gällande att vi automatiskt blir trevligare när vi vet namnet på den vi pratar med. Det är helt enkelt psykologiskt lättare att vara otrevlig mot en namnlös offentlig person. Vilket man i och för sig kan ha åsikter om men det är en annan historia.

Det är såklart, precis som med alla sorters skyltar, en service för kunder och besökare att veta vem man pratar med och personens ansvarsområde. Detta sparar såklart även många onödiga frågor innan man hittar rätt person att fråga. På kontor och andra arbetsplatser är det ett måste att ha skyltar utanför viktiga personers rum. Vem minns inte förr i tiden när det utanför chefens kontor fanns en namnskylt och en lampa som ofta lyste rött vilket betydde ”Upptagen – stör ej!”

Vissa yrkesgrupper kräver namnskylt

I vissa sammanhäng behöver namnskylten ha mer information än andra. När det till exempel handlar om personer som utför arbeten på kontor eller andra arbetsplatser är det ett krav på namnskyltar där det tydligt framgår vem som utför arbetet och vad arbetaren titel är för att slippa osäkerhet och frågor. Ofta kan dessa namnskyltar kompletteras med foto.

Design och material

Det finns såklart en uppsjö av olika design och olika material att använda sig av – akryl, aluminium, mässing etc. Det gäller här att namnskylten ska förmedla det man vill att den som ser den ska känna eller uppleva. Allt ifrån en enkel namnskylt i akryl med förnamn till vackert designade mässingsskyltar med graverad text och företagets logotype. Det gäller också att anpassa storleken och formen så den passar in. Designen kan vara lekfull när det passar, men när det gäller till exempel myndigheter och vårdinrättningar ska det vara med stilrent. Vissa kan även användas som ID-kort, passerkort eller visitkort. När det gäller konferenser och utbildningar så har det blivit populärt med namnskyltar i bordsmodell, vissa försedda med whiteboardfilm där deltagarna kan skriva sitt namn.

Det är viktigt att designen och utseendet är linje med resterande kontorsskyltar eller butiksskyltar.

Några vanliga namnskyltar

För identifiering på kontor och liknande fungerar namnskyltar med clips utmärkt. Det är också vanligt med liggande transparent plast med nål eller klämma. På olika event och mässor behöver plats för till exempel för biljett och program behöver man en större namnskylt som förses med textilhalsband med säkerhetslås och karbinhakar.

Vi på Holmquistsign har stor erfarenhet av att producera alla sorters skyltar, såväl stora som små. Hör av dig till oss så hjälper vi dig ta fram en skylt som passar din verksamhet.