Viktigt att köpa skyltar anpassade efter företagets logotype

En logotype är en viktig del av en verksamhet, och ska effektivt förmedla företagets kärnvärden och ha en aktiv inverkan på betraktaren. Hur central en logotype kan vara blir tydligt i sammanhang som rör några av världens största varumärken. När vi i vardagen talar om dem så tänker vi per automatik på deras logotype och påverkas även omedvetet av bildens inbyggda värden.

Visuell kommunikation

Arbetet med visuell kommunikation, grafiska manualer och logotyper är alltså något som kräver noggrann eftertanke. En viktig del av satsningen är att ta fram ett underlag där en röd tråd löper mellan dess olika grenar, som alla ska vara representativa och identitetsskapande för företaget. Oavsett om det är fråga om en trycksak, en webbplats, rapport eller logotype ska färgval och grafiska inslag med andra ord användas som en slags visuell signatur.

Många företag och organisationer marknadsför sin verksamhet via olika former av skyltar. I sådana lägen är det viktigt att välja skyltar och skyltmaterial som samspelar med och förstärker logotypen och dess värden på bästa sätt. Här nedan följer några exempel på material som då finns att välja bland:

Metallskyltar

Metaller som mässing, koppar, brons och rostfritt stål är alla vanliga i skyltsammanhang. De uppskattas för sina klassiska, hållbara egenskaper och kan ofta också behandlas och få olika ytskikt som passar sammanhanget. Aluminium är den lättaste av de olika metallsorterna och möjligt att få i många olika strukturer. Aluminiumskyltar är också enkla att återvinna vilket gör dem till ett passande alternativ för företag som vill förmedla miljömedvetenhet, hållbarhet och stilren yta.

Plexiskyltar

Plexi är ett exklusivt och hållbart material med många olika användningsområden. Fördelen med att tillverka skyltar av plexiglas är att det kan belysas, lackeras, bockas och printas. För företag med logotyper i färg, som är tänkta att sticka ut i mängden, är därmed ett plexi ett tacksamt alternativ. Det är till exempel ett vanligt material att använda till neonskyltar och LED-lösningar.

Glas- och träskyltar

Glas är ytterligare exempel på ett hållbart och miljövänligt alternativ som dessutom kan lasergraveras, lamineras och printas. Verksamheter som föredrar ett mer naturnära och rustikt uttryck så kan träskyltar vara en mer användbar lösning. Även detta material har många bearbetningsmöjligheter och det finns alltid miljöcertifierade träslag att välja bland.

I samband med att ditt företag ska ta fram och beställa skyltar är det bra att först diskutera logotype och företagets värdeord med skylttillverkaren. Holmquistsign hjälper gärna till med att utveckla anpassade lösningar för dina behov och med att välja material som får din logotype att sticka ut – på rätt sätt. Kontakta dem idag!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”