Vilken sorts hotellskylt bör du välja?

För dig som driver ett hotell finns det många höga krav att möta från gästerna. Det kan handla om allt från inredning och hänvisningsskyltar till hur serviceinriktad personalen är. Något av det första ett hotell bör investera i är dock riktigt bra hotellskyltar. Utan en vacker och stor fasadskylt blir det svårt för gäster att veta om detta är hotellet de letar efter. Men ett hotell behöver förstås fler skyltar än fasadskyltar. Till exempel hänvisningsskyltar eller hisspaneler.

Några populära hotellskyltar du bör investera i är bland annat:

  • En större fasadskylt som hänger utanför entrén.
  • Namnbrickor till personalen.
  • Hisspaneler.
  • Hänvisningsskyltar (badrum, restaurang, utgång och liknande).
  • Rökning förbjuden.
  • Rumsnummer-skyltar.

För att ett hotell ska kännas elegant och lyxigt är det viktigt att hotellet känns enhetligt och inte spretigt. Om du väljer olika design och material för dina olika skyltar kommer det inte att kännas professionellt. Vill du ha en stor och elegant mässingsskylt utanför hotellet bör du alltså satsa även på mässing när det kommer till de övriga skyltarna.

Hotellskyltar måste vara vädertåliga

Hotell besöks varje dag, ofta av många gäster. Detta medför förstås ett högre slitage än normalt, särskilt på hotellrummen och inredningen. Men det är även viktigt att de skyltar du beställer har lång livslängd. Detta är viktigt både ur kvalitetssynpunkt och ur stilsynpunkt. Du vill ju ha en design som känns aktuell även om fem år.

Välj en design som håller i längden

När du håller på att ta fram en hotellskylt är det alltid bra med inspiration (om du inte redan vet exakt hur den ska se ut). Inspiration kan du både hitta på nätet, exempelvis hos sidor som Pinterest. Men även genom att strosa runt i stan en eftermiddag med kameran och skissblocket i högsta hugg. Om du fastnar med blicken på en skylt, skriv ner varför. Vad var det som gjorde att ditt intresse fångades? Kanske var det formen, färgerna eller att skylten var belyst? Tänk på att trender alltid kommer och går, men skyltens kvalitet består. Välj alltså inte en design som endast är aktuell i år utan försök att tänka tidlöst.

Att tänka på när du installerar skylten

Om du väljer att själv installera din hotellskylt är det bra om vädret är torrt den dagen. Detta är särskilt viktigt om skylten har integrerad belysning. Du vill ju helst slippa stå i spöregn och fixa med elektricitet. Många skyltföretag erbjuder även installation och montering mot en extra kostnad.

Regler när det kommer till hotellskyltar

Det finns många sätt att marknadsföra hotell på, bland annat genom annonser i tidningar eller i sociala media. Men även skyltar är ett bra sätt att sprida reklam. Du kan nämligen komplettera dina hotellskyltar med digitala skyltar. Här kan du ladda upp reklamfilmer för att sprida reklam på ett enkelt sätt. Tänk dock på att det finns en hel del regler och bestämmelser kring skyltar. Vanligtvis krävs ett bygglov för att få sätta upp en hotellskylt, åtminstone om hotellet ligger inom ett planlagt område, vilket ju ofta är fallet.