Design & konstruktion

Holmquistsign har ett unikt kunnande och stor erfarenhet av skyltdesign. Vi jobbar alltid nära dig för att designa och konstruera skyltar som uppfyller dina behov och önskemål, bevarar integriteten av ditt varumärke och ger din verksamhet maximal synlighet.

Inget skyltprojekt är det andra likt. De har alla sina unika utmaningar och förutsättningar. Vissa projekt är begränsade av specifika riktlinjer för ett varumärke, medans andra projekt är flexibla där fantasin får flyga fritt och innovation står i framkant.

Av denna anledning arbetar vi alltid med skräddarsydda helhetslösningar i nära samarbete med dig som kund. Vårt mål är att skapa stilrena skyltar som uppfyller alla dina behov, representerar ditt varumärke på bästa sätt och ger fastigheten eller lokalen det uttryck du vill ha.

Alla våra skyltar designas och konstrueras i Holmquistsigns egna lokaler med de senaste digitala fräsarna och den modernaste printtekniken i vår maskinpark. När vi designar en skylt strävar vi efter:

 • God kommunikativ förmåga: Skylten ska ha bra läsbarhet såväl dag som natt och ha ett stort uppmärksamhetsvärde som lockar kunder att besöka dina lokaler
 • Anpassning efter arkitektur och stadsbild: Skyltens design behöver harmonisera med kringliggande byggnader och inredning. Därför ser vi över platsens och miljöns förutsättningar för bästa synlighet, placering och harmonisering.
 • God teknisk och estetisk utformning: Med optimala tekniska och materialmässiga lösningar konstruerar vi skyltar med minimal miljöbelastning där innovation och originalitet går hand i hand.

Hur Holmquistsign hjälper dig

Holmquistsigns designers och konstruktörer arbetar tätt tillsammans med varandra såväl som våra verkstads-operatörer och montörer för att skapa en hållbar och säker skyltlösning baserad på dina behov. Vår design- och konstruktionsprocess innefattar:

 • Fotomontage/korrektur
 • Original
 • 3D-rendering
 • Simuleringar
 • Konstruktionsritningar
 • Bygglovsritningar
 • Energiberäkningar
 • Hållfasthetsberäkningar

Design

Design är i första kedjan av ett projekt där vi i tätt samarbete med dig tar fram designförslag. Vi tar fram designförslag via vårt skyltprogram i form av 3D skisser och korrektur i PDF eller AI format som alltid kontrolleras och godkänns av dig innan vi går vidare till produktion.

Designprocessen börjar med att vi utför intervjuer med dig utifrån vad för skylt du behöver. Holmquistsign åker sedan ut för att fotografera platsen där skylten ska hänga, tar mått och noterar alla detaljer som kan komma att påverka skyltens design.

Utifrån vår insamlade data och fotografier tar vi sedan fram designförslag och gör ett fotomontage av skylten. I vårt skyltprogram tar vi fram en 3D-rendering av skylten och platsen den ska sitta på för att visa hur slutresultatet kommer se ut.

Konstruktion

Momentet konstruktion innefattar en detaljerad övergång om de mer tekniska detaljerna för skylten gällande infästning, hur den kommer monteras samt detaljerade mått för skylten och eventuella skruvar och beslag. Vi bistår med kompletta och konkreta CAD-ritningar så att du kan se hur skylten kommer att konstrueras.

Anpassade skyltdesign

Vi är oerhört stolta över bredden i vårt arbete där vi har designat företagsskyltar för våra kunder sedan 1937 inom de flesta branscher. Vårt mål är att skapa en skylt baserad på dina behov, optimerad efter alla faktorer som påverkar skyltens synbarhet gällande:

 • Placering, storlek och färger
 • Betraktningsavstånd
 • Bakgrund
 • Logotypens typsnitt och detaljer

Kontakta Holmquistsign idag för mer information om våra design- och konstruktionsprocess, och lägg en order redan idag.

Vi hjälper även till med…

Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!