FAQ

Fasadskyltar ger ett starkt intryck och marknadsför ett företag eller en organsiation på ett mycket effektivt sätt – då fasadskyltar syns och tar plats. Det finns ett antal olika varianter av fasadskyltar, och vi tillverkar samtliga till mycket hög kvalitet. En fasadskylt kan vara i princip så stor som kunden vill ha den, visserligen beroende på byggnaden och omgivningen. Fasadskyltar kan antingen vara obelysta eller belysta, alltså ljusskyltar. Att låta sin fasadskylt lysa innebär att företaget eller organisationen alltid syns utåt, oavsett om det är dagsljus eller kväll. Färg, material och eventuell ljuskälla kombineras på ett sådant sätt, att fasadskylten uppfyller envars behov.

Hos oss på Holmquistsign. Vårt säljkontor finns inne i centrala Stockholm, och vår fabrik ligger i Norsborg, söder om Stockholm – där all vår tillverkning sker: från uppritning, till produktion och montage. Vi har arbetat med tillverkning av skyltar sedan 1937, och är inte det minsta rädda för att kalla oss själva för proffs inom detta område. Vi tillverkar dagligen skyltar för kontor, hotell, butiker, gallerior, skolor och park och landskap. Är du ute efter skyltar i Stockholm kan vi hjälpa dig med allt från gravyr av skyltar, träskyltar, aluminiumskyltar till mässingsskyltar, glasskyltar eller akrylskyltar, i alla dess storlekar och former.

Vill du köpa aluminiumskyltar i Stockholm eller runtom Sverige kan du beställa dessa hos Holmquistsign. Vi tillverkar dagligen aluminiumsskyltar, i olika storlekar och former. Aluminium används vanligen till små namnskyltar, men även till större skyltar, såsom fasadskyltar, logos eller ljusskyltar. En aluminiumsskylt är mycket lätt att anpassa efter hur just du vill ha den, då det är ett smidigt material att arbeta med: det går att bocka, ytbehandla, foliera och lackera i vilken färg som helst. Många av våra största kunder beställer regelbundet aluminiumsskyltar.

Priset för aluminiumskyltar varierar beroende på storlek och utförandet, men det är ett av våra billigare material. Aluminiumskyltar är dessutom ett mycket bra val om man vill tänka miljövänligt, då materialet är enkelt att återvinna.

Är du ute efter en butiksskylt, logo till kontoret eller andra inomhusskyltar? Då är akrylskyltar det allra bästa alternativet. Vill du köpa akryltskyltar i Stockholm finns de att köpa hos oss på Holmquistsign. Akrylskyltar, som också kallas för plexiglas, är gjorda av ett extremt mångsidigt plastark med en blank yta, och är ett strålande val om man vill köpa en skylt med ett förfinat utseende. Vill du beställa en akrylskylt kontaktar du vår orderavdelning på order@holmquistsign.se, där du anger vad du är ute efter, med mått och/eller bilder. Vi kan även hjälpa dig att ta fram prover på akrylskyltar.

Vi på Holmquistsign har varit experter på gravering av skyltar sedan 1937, och tur är väl det – för efterfrågan på graverade skyltar minskar aldrig. Gravyr av skyltar är ett populärt alternativ om man önskar en skylt som ser mer exklusiv ut, har hög tålighet och signalerar att den skall sitta där den sitter ett bra tag framöver. Graverade skyltar går att få i en mängd olika material, men graverade mässingsskyltar är det absolut mest populära alternativet. Annars går det även att få graverade skyltar i material som aluminium, trä, akryl, mdf brons och stål – i stort sett alla material.

Lasergravyr av material är en teknik som blir allt vanligare när det kommer till att gravera material. Detta fungerar för att gravera och märka all typ av information på de allra flesta material: glas, plats och metaller. Glas, som inte går att gravera genom ”vanlig” gravyr, graveras i stället genom lasergravyr – och leder till ett mycket snyggt slutresultat. Det är dessutom möjligt att lasergravera i sten. Att lasergravera skyltar innebär en hållbar märkning av det material kunden har valt ut, och går dessutom väldigt snabbt. Lasergravyr kan, beroende på arbetets storlek, innebära en mindre kostnad för kunden.

Ljusskyltar blir ett alltmer populärt val, och många företag, butiker och organisationer väljer ljusskyltar för att det är ett mycket effektivt och snyggt sätt att profilera sig, informera och sticka ut. Ljusskyltar kan öka ens synlighet med flera hundra procent, och det är förstås svårt att tacka nej till. Nuförtiden är LED-belysning det vanligaste alternativet som ljusskälla (små lampor som monteras inom skylten), och LED-belysningen håller i tre till fem år, beroende på vad det är för LED. Holmuistsign har dock en treårig garanti på sina ljusskyltar. Det finns olika typ av LED, kallvit och varmvit, där den kallvita ger ett ljusare sken och den varmvita blir mer gul i sitt sken.

Priser för ljusskyltar varierar beroende på storlek, men genom att mejla vår orderavdelning kan vi hjälpa dig att ta fram ett prisförslag: order@holmquistsign.se

Holmquistsign har ett avtal med tyska Schaefer och levererar samtliga knappar ur deras sortiment, och vi är också tillverkare av hisspaneler. De vanligaste modellerna har vi i lager här hos oss och kan leverera med kort ledtid, övriga beställer vi hem efter kundens önskemål. Vi har även möjlighet att förbereda hisstablåer för knappar ifrån andra leverantörer, förutsatt att vi vet vilken tillverkare och modell det gäller. Om du vill beställa hissknappar ur vårt sortiment så skicka ett mail på hiss@holmquistsign.se så återkopplar vi så snart vi kan.

Våra vanligaste modeller för hissknappar är: MT42, RT42, B50, MT56.

Butiksskyltar är en av Holmquistsigns vanligaste beställningar, och ett måste om man vill att en affärsverksamhet eller butik skall promotas och syngliggöras för kunder. En butiksskylt kan berätta mycket om butiken, och vara en avgörande del av helheten. Detta gäller inte minst för butiksskyltar i Stockholm, som ju översvämmas av olika butiker. Butiksskyltar kan se ut i princip hur som helst och anpassas efter kundens önskemål. Vi på Holmquistsign hjälper till att ta fram den bästa lösningen för att lyfta fram en butik och dess varumärke. Vi tänker oss att en butiksskylt bör spegla affärsverksamheten i stort, gå hand i hand med övrig inredning och synas på långt håll.

Holmquistsigns egna montörer monterar butiksskyltar, om det är så att butiken vill ha hjälp med det. Våra montörer har under ett antal år monterat mängder av olika butiksskyltar, har rätt erfarenhet och gör alltid ett snabbt och proffsigt jobb, samt ser till att skylten sitter där den skall.

Skyltar inne i butiker, som att exempelvis ha butikens logga på butiksdisken eller någon av väggarna, eller att skylta för olika avdelningar, är ett enkelt sätt att dekorera butiken med en logo eller ett budskap. Skyltar som visar att det är REA är dessutom viktigt, för att kunden skall känna till detta faktum. Något som efterfrågas allt oftare är digitala butiksskyltar, vilket vi på Holmquistsign kan hjälpa dig med. Digital skyltning innebär att butiken kan uppvisa statiska eller rörliga bilder, antingen inne i butiken eller i skyltfönstret. Skyltning i butik kan varieras i omfång och utseende, och bör gå hand i hand med inredningen i övrigt.

Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!