Graverade skyltar

Beställ graverade skyltar hos Holmquistsign. Vi skapar skräddarsydda skyltar som berättar er historia på ett unikt sätt. Välj mellan olika material som exempelvis mässing och aluminium.

Vad kännetecknar en skylt med gravyr?

Graverade skyltar används inte sällan för att få fram en exklusiv känsla. Det är något extra med dessa skyltar som signalerar ett sofistikerat och professionellt intryck. Skyltarna förstärker den bild du vill signalera utåt till dina kunder, medarbetare och partners. Dessa är extremt mångsidiga och passar perfekt i alla typer av miljöer.

Det är möjligt att fylla urfräsningen med färg, för att på så vis skapa ett mer unikt intryck. De passar lika bra såväl inomhus som utomhus, i både gamla och moderna fastigheter. Det går att gravera i många olika material som till exempel plast, aluminium, stål, koppar, mässing, brons eller trä. Den vanligaste typen är graverade mässingsskyltar – ett väldigt populärt och tåligt val.

Fråga oss

  Ett litet urval av våra projekt

  Vi har tillverkat skyltar sedan 1937. Här ser du några av dessa.

  Hantverkskärlek anno 1937

  Graverad skylt i olika material

  Mässing

  Mässing anses av många vara både det vackraste och mest klassiska materialet att tillverka en gravyrskylt av. Det inger ett klassiskt och elegant intryck och är mycket hållbart. En graverad namnskylt i mässing är den absolut populäraste typen.

  Plast

  Ett bra alternativt till en mässingsskylt är en graverad skylt i plast. Visst, den kanske inte inger exakt samma eleganta känsla men plast väger upp med en extrem flexibilitet i design och utformning.

  Aluminium

  Aluminium är ett material med extra lång hållbarhet som inger ett exklusivt utseende och passar perfekt för en kontorsskylt eller egentligen vilken annan skylt som helst – materialet slår helt enkelt aldrig fel.

  Rostfritt stål

  Lasergraverade skyltar i rostfritt stål används för kabelmärkning och som maskinskylt inom industrin. De är perfekta för krävande miljöer, till exempel anläggningar med höga temperaturer eller frätande vätskor.

  Vad skiljer mot en etsad skylt?

  Graverade skyltar är när ett verktyg används direkt på metallen för att göra en inristning. Det finns flera verktyg för detta, allt från den klassiska huggmejseln, till det vi använder oss av: lasrar.

  Nuförtiden är lasergravyr den mest populära metoden. Det ger ett kliniskt utseende och skapar detaljerade inristningar till en bråkdel av jobbet.

  Etsade skyltar använder syra eller en annan typ av kemikalier som biter på materialet man ska gravera. Man täcker ytan man inte vill markera med en typ av skyddande kåda och täcker sedan den synliga metallen med syran.

  Syran “äter” upp metallen som resulterar i fåror som skapar dimensionerna för inristningen. Desto längre syran får ligga kvar, desto djupare blir fororna.

  Egen tillverkning i Stockholm

  På vår fabrik i södra Stockholm har vi ett antal olika gravyr- och fräsmaskiner, samt en lasergravyr. Utöver detta har vi även en smidesavdelning, våtlackeringsanläggning, stansmaskiner och UV-printers – allt som behövs för att kunna leverera skyltar av högsta kvalitet.

  Tveka inte att kontakta oss redan idag, så återkommer vi med en prisförslag!

  Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!