Graverade skyltar

Beställ dina graverade mässingsskyltar och aluminiumskyltar från Holmquistsign, skräddarsydda efter era önskemål.

Graverad skylt

Sedan 1937 har Holmquistsign tillverkat skyltar med gravyr. Om det är något vi är experter på så är det just detta. Graverade skyltar är ständigt efterfrågade av våra kunder på grund av sitt eleganta och tidlösa utseende som kan designas på otaliga sätt.

En skylt med gravyr används inte sällan när kunden vill ha en mer exklusiv känsla, eller med en önskan om högre tålighet – alltså att skylten och information får ett längre liv. Det går att gravera i många olika material som till exempel plast, aluminium, stål, koppar, mässing, brons eller trä. Den vanligaste typen av skylt med gravyr är graverade mässingsskyltar – ett väldigt populärt val bland våra kunder.

Fråga oss

  Ett litet urval av våra graverade skyltar

  Vi har tillverkat graverade skyltar sedan 1937. Här ser du ett litet urval.

  Bra att veta innan du beställer graverade skyltar

  Typer av gravyrskyltar

  De graverade skyltarna som vi tillverkar kan vara med och förstärka den bild du vill signalera utåt till dina kunder, medarbetare och partners. Graverade skyltar, med sin tillförda dimension, skapar en polerad, sofistikerad och professionell bild. Dessa är inte bara bra sett till affärsintressen, utan är också extremt mångsidiga och passar perfekt i alla typer av miljöer.

  Urfräsningen går sedan att färgfylla, för att på så vis skapa en än mer unik gravyrskylt. Graverade skyltar passar sig lika bra inomhus som utomhus, i gamla eller moderna fastigheter, som små eller stora skyltar, och går att tillverkar i en rad olika material.

  Populära användningar av en gravyrskylt inkluderar:

  • Namnskylt
  • Dörrskylt
  • Företagsskylt
  • Brevlådeskylt
  • Kabelmärkning/Rörmärkning
  • Maskinskyltar

  Skillnaden mellan graverade och etsade skyltar

  Det är vanligt att förväxla graverade skyltar med etsade skyltar, vilket är fullt förståeligt då de i princip är samma sak. Båda uppnår väldigt liknande resultat av inristning på en skylt, det enda som egentligen skiljer dem åt är hur inristningen går till.

  Etsade skyltar använder syra eller en annan typ av kemikalier som biter på materialet man ska gravera. Man täcker ytan man inte vill markera med en typ av skyddande kåda och täcker sedan den synliga metallen med syran. Syran “äter” upp metallen som resulterar i fåror som skapar dimensionerna för inristningen. Desto längre syran får ligga kvar, desto djupare blir fororna.

  Graverade skyltar, den metod vi på Holmquist använder, är när ett visst verktyg används direkt på metallen för att göra en inristning. Det finns flera verktyg för detta, allt från den klassiska huggmejseln, till det vi använder oss av: lasrar, som vi styr via en dator. Nuförtiden är lasergravyr den mest populära metoden som ger ett kliniskt utseende och som tillåter en bättre precision och mer detaljerade inristning till en bråkdel av jobbet.

  Graverade skyltar i olika material

  Olika material är mer eller mindre lämpade för olika skyltar. En graverad namnskylt tillverkas ofta i mässing på grund av sitt vackra utseende, medan en kabelmärkning eller maskinskylt ofta tillverkas i rostfritt stål på grund av sina hållbara egenskaper.

  Graverade skyltar i mässing

  Mässing anses av många vara både det vackraste och mest klassiska materialet att tillverka en gravyrskylt av. Det inger ett klassiskt och elegant intryck och är mycket hållbart. En graverad namnskylt i mässing är den absolut populäraste typen av graverad namnskylt av ovan nämnda egenskaper, men fungerar minst lika bra som en dörrskylt på kontoret.

  Graverade skyltar i plast

  Ett bra alternativt till en mässingsskylt är en graverad skylt i plast. Medan det inte inger samma eleganta känsla så väger plast upp med en extrem flexibilitet i design och utformning.

  Graverade skyltar i aluminium

  Aluminium är ett material med extra lång hållbarhet som inger ett mer exklusivt utseende och passar perfekt för en kontorsskylt eller egentligen vilken annan skylt som helst – aluminium slår aldrig fel.

  Graverade Skyltar

  Det finns många graverade skyltar i Stockholm. Av de äldre skyltarna som lever kvar kan dessa tendera att vara graverade, och de som väljer att installera en ny sådan skylt gör det oftast just för att få en skylt med liknande livslängd. Vi utför gravering i Stockholm, i vår egna fabrik där vi även tillverkar våra andra skyltar. Våra kunder tycker att det gör sig särskilt bra med gravyr i Stockholm, då dessa skyltar är ett sätt att inge en anrik känsla.

  Graverade skyltar i rostfritt stål

  Medan de flesta nog associerar en gravyrskylt med namnskyltar eller dörrskyltar så används de i lika stor utsträckning inom industrin. Lasergraverade skyltar i rostfritt stål används för allt från kabelmärkning och som maskinskylt och är perfekt för krävande miljöer, till exempel anläggningar med höga temperaturer eller frätande vätskor, tack vare sin hållbarhet.

  Beställ en graverad skylt idag

  På vår fabrik i södra Stockholm har vi ett antal olika gravyr- och fräsmaskiner, samt en lasergravyr. Utöver detta har vi även en smidesavdelning, våtlackeringsanläggning, stansmaskiner och UV-printers – allt som behövs för att kunna leverera skyltar av stor bredd och högsta kvalitet.

  Vare sig det rör sig om en ny butik, en advokatbyrå, en galleria eller ett hotell, så fungerar graverade skyltar fantastiskt bra och uppfyller flera behov. Graverade aluminiumskyltar, mässingsskyltar eller kanske ljusskyltar? Valen är många och det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till en gravyrskylt.

  Kontakta Holmquistsign och beställ graverade skyltar online hos oss redan idag.

  Graverade skyltar mässing, aluminium eller ljusskyltar

  Urfräsningen går sedan att färgfylla, för att på så vis skapa en än mer unik gravyrskylt. Graverade skyltar passar sig lika bra inom- som utomhus, i gamla eller moderna fastigheter, på små samt stora skyltar.

  De graverade skyltarna som vi tillverkar kan vara med och förstärka den bild företaget vill signalera utåt. Graverade skyltar, med sin tillförda dimension, skapar en polerad, sofistikerad och professionell bild – många kontor bepryder sin entré med en graverad namnskylt i mässing, till exempel. Dessa är inte bara bra sett till affärsintressen, utan är också extremt mångsidiga och passar perfekt i alla typer av miljöer.

  Vare sig det rör sig om en ny butik, en advokatbyrå, en galleria eller ett hotell, så fungerar graverade skyltar fantastiskt bra och uppfyller flera behov. En graverad mässingsskylt, aluminiumskyltar, eller kanske ljusskyltar? Valen är många och det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till en gravyrskylt.

  Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!