Beställ dina graverade mässingsskyltar och aluminiumskyltar från Holmquistsign, skräddarsydda efter era önskemål. 

80+ års erfarenhet

Alla typer av skyltar

Egen produktion

Snabb leverans

Graverade skyltar för ditt företag

Sedan 1937 har Holmquistsign sysslat med gravyr av skyltar, och om det är något vi är experter på så är det just detta. Graverade skyltar är ständigt efterfrågade av våra kunder, och detta eftersom de aldrig går ur tiden.

En skylt med gravyr används inte sällan när kunden vill ha en mer exklusiv känsla, eller med en önskan om högre tålighet – alltså att skylten och information får ett längre liv. Det går att gravera i många olika material, som till exempel plast, aluminium, stål, koppar, mässing, brons eller trä. Graverade mässingsskyltar och är väldigt populärt bland våra kunder.

Fråga oss

Ett litet urval av våra graverade skyltar

Vi har tillverkat graverade skyltar sedan 1937. Här ser du ett litet urval.

Bra att veta innan du beställer graverade skyltar

Graverade skyltar, mässingsskyltar eller ljusskyltar

Urfräsningen går sedan att färgfylla, för att på så vis skapa en än mer unik gravyrskylt. Graverade skyltar passar sig lika bra inomhus som utomhus, i gamla eller moderna fastigheter, på små samt stora skyltar.

De graverade skyltarna som vi tillverkar kan vara med och förstärka den bild företaget vill signalera utåt. Graverade skyltar, med sin tillförda dimension, skapar en polerad, sofistikerad och professionell bild. Dessa är inte bara bra sett till affärsintressen, utan är också extremt mångsidiga och passar perfekt i alla typer av miljöer.

Vare sig det rör sig om en ny butik, en advokatbyrå, en galleria eller ett hotell, så fungerar graverade skyltar fantastiskt bra och uppfyller flera behov. Graverade aluminiumskyltar, mässingsskyltar eller kanske ljusskyltar? Valen är många och det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till en gravyrskylt.

Skillnaden mellan graverade och etsade skyltar

Det är vanligt att förväxla graverade skyltar med etsade skyltar, vilket är helt förståeligt då de i princip är samma sak. Både kan uppnå väldigt liknande resultat av inristning på en skylt, det enda som egentligen skiljer dem åt är hur inristningen går till.

Etsade skyltar använder någon typ av syra eller någon annan typ av kemikalier som biter på metall. Man täcker ytan man inte vill markera med en typ av skyddande kåda och täcker sedan den synliga metallen med syran. Syran “äter” upp metallen som resulterar i foror som skapar dimensionerna för inristningen. Desto längre syran får ligga kvar, desto djupare blir fororna.

Graverade skyltar, den metod vi på Holmquist sysslar med, är när ett visst verktyg används direkt på metallen för att göra en inristning. Det finns flera verktyg för detta, allt från den klassiska huggmejseln, till det vi använder oss av: lasrar, som vi styr via en dator.

Nuförtiden är lasergravyr den mest populära metoden som ger ett kliniskt utseende och som tillåter en bättre precision och mer detaljerade inristning till en bråkdel av jobbet.

Graverade skyltar i aluminium

På vår fabrik i södra Stockholm har vi ett antal olika gravyr- och fräsmaskiner, samt en lasergravyr. Utöver detta har vi även en smidesavdelning, våtlackeringsanläggning, stansmaskiner och UV-printers – allt som behövs för att kunna leverera skyltar av stor bredd och högsta kvalitet.

Din graverade skylt kan tillverkas på många sätt, i olika färger eller material, och därmed ta sig en rad olika uttryck. Varför inte en graverade skyltar i aluminium och ljusskyltar i ett? Kontakta Holmquistsign och beställ graverade skyltar online hos oss redan idag.

Graverade skyltar tillhör vår allra vanligaste beställning, och du hittar exempel under projekt som:

Haymarket by Scandic
Scandic Continental
MOOD-gallerian
Miss Clara by Nobis
Kungliga Biblioteket
Brasserie Godot 
The Winery Hotel

L
K

Begär offert

Fyll i formuäret nedan för att få offert på en skylt. Svar samma dag!

12 + 15 =

Factory | Rotemannavägen 5 | 145 57 NORSBORG | Tel+46 8 681 89 90 | Fax +46 8 681 89 99

Öppettider: Måndag-Fredag 07.30-16.00

Holmquistsign Sales Office

Sale office Stockholm | GT30 | Grev Turegatan 30 – 2nd Floor | 114 38 STOCKHOLM

E-post: sales@holmquistsign.se

© 2020 Holmquistsign All Rights Reserved.