Hänvisningsskyltar

Skapa en lättnavigerad miljö för dina kunder. Beställ hänvisningsskyltar, eller som de också kallas: wayfinding skyltar, från Holmquistsign.

Hänvisningsskyltar för ditt företag

Hänvisningsskyltar, s.k. Wayfinding innefattar alla sätt på vilka människor orienterar sig i ett fysiskt utrymme och navigerar sig från plats till plats.

Hänvisningsskyltar syftar även till ett informationssystem som guidar människor genom en fysisk miljö och förbättrar deras förståelse och upplevelse av det utrymme som de befinner sig i. Det handlar om själva konsten att hjälpa människor att nå deras slutgiltiga mål. God utformning av interiörer, hållpunkter, teknik, kommunikation och arkitektur är samtliga betydelsefulla beståndsdelar som bidrar till en funktionell vägvisning. I kombination med fasadskyltar och en pylonskylt är det mycket effektivt.

Holmquistsign erbjuder wayfinding konsultation såväl som tillverkar alla hänvisningsskyltar för utomhus– och inomhusbruk i vår egen fabrik. Kontakta oss så hjälper vi dig skapa lättnavigerade miljöer för dina kunder.

Var man ska använda hänvisningsskyltar

I byggnader som hotell, köpcentrum, kontor, vård- och lärosäten samt sporthallar är wayfinding väldigt viktigt. Detta eftersom större miljöer blir mer komplicerade och svårare att navigera sig inom. Välplacerade, snygga och ändamålsenliga hänvisningsskyltar utomhus och inomhus samt andra grafiska element förbättrar personers upplevelser när de ska ta sig från punkt a till punkt b.

Då behöver personer få hjälp av visuella signaler som kartor, vägbeskrivningar och symboler för att hjälpa dem att hitta dit de ska. I dessa miljöer bidrar effektiva wayfinding-system till en känsla av välbefinnande, säkerhet och trygghet.

Att kunna verifiera flöden i en byggnad eller på en arbetsplats och sedan utifrån detta skapa en bra wayfinding med hänvisningsskyltar inomhus och utomhus är en av Holmquistsigns främsta styrkor.

Fråga oss

  Ett litet urval av våra hänvisningsskyltar​

  Vi har tillverkat hänvisningsskyltar sedan 1937. Här ser du ett litet urval.

  Bra att veta innan du beställer hänvisningsskyltar

  Hänvisningsskyltar – design

  Holmquistsign kan skapa omfattande systemlösningar för hänvisningsskyltar där vi tillverkar företagsskyltar som kombinerar symboler och färger, med ett stilrent och effektfullt slutresultat.

  Vanliga material som används för att skapa skyltar som fungerar inom wayfinding är glas, aluminium, mässing, koppar, rostfritt stål och trä. Vi erbjuder dessutom en rad olika möjligheter inom digitalt tryck samt foliedekorationer, vilket är vanligt att sätta på glasdörrar och fönster. I allt högre grad integrerar vi nuförtiden digitala displayer inom wayfinding.

  Köp hänvisningsskyltar från Holmquistsign

  För oss är det viktigt att de system inom wayfinding vi skapar, också går hand i hand med övrig design, inredning och hur ni arbetar. Wayfinding är inte ett externt system, utan ska integreras med övriga beståndsdelar på den aktuella platsen. Holmquistsign är experter på att skapa snygga, funktionella skyltar som har det lilla extra.

  Söker du hjälp med wayfinding i Stockholm? Har du frågor gällande priser eller kontorskyltar och hotellskyltar? Tveka inte att kontakta oss.

  Hänvisningsskyltar inomhus

  En verksamhet som ser en stadig trafik av externa besökare behöver ha hänvisningsskyltar inomhus för att guida dem till deras destination. Trapphus, utanför hissar och i korridor är platser där besökare kan göra ett vägval och behöver därmed en skylt som visar vägen. Alla enheter, rum, lokaler och sammanträdesrum, etc. som har externa besökare behöver vara tydligt skyltade.

  Hänvisningsskyltar utomhus

  Hänvisningsskyltar utomhus sitter ofta vid en infart eller entré till ett område, ett kvarter eller ett fastighetskomplex. Dess funktion är att informera besökare vem eller vad som finns inom området, och vägleda dem till den lokal eller verksamhet de är ute efter.

  Referensprojekt:

  Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!