Hisskyltar

Beställ hisskyltar från Holmquistsign skräddarsydda efter temat för dina hissar och där design möter funktionalitet för en trevlig användarupplevelse för dina besökare.

Vi designar & tillverkar hisskyltar

Holmquistsign har sedan 1980 varit tillverkare av hisspaneler och tablåer. På det viset levererar vi till de flesta branschföretag runtom i Sverige och exporterar till stora som små hissföretag omkring i världen. Vill du köpa hisskyltar? Då kan vi hjälpa er.

Vår specialitet är att anpassa, konstruera och utveckla en personlig design på hisstablåerna.  De innovationer vi har gjort inom hisskyltning, är standardmall för alla hissföretag idag. Vi fortsätter dock att utveckla tablåernas framtida form och funktion. Holmquistsign kan dessutom leverera dekorplåt, blank och borstad guldkromad plåt och annan strukturbehandlad plåt till inredning och hisskorgar.

Fråga oss

  Ett litet urval av våra hisskyltar​

  Vi har tillverkat hisskyltar sedan 1937. Här ser du ett litet urval.

  Bra att veta innan du beställer en hisskylt

  Hisskyltar och hisspaneler

  Till äldre fastigheter passar tablåer i mässing bättre och vi kan ta fram tidstypiska hisskyltar för detta ändamål. Vi fräser fram dessa former och använder typsnitt som är från den tid då fastigheten byggdes. Vi tillverkar ca 25 000 hisspaneler per år och har agentur för och säljer även knappar från Schaefer, som har högsta kvalitet och livslängd.

  Hissar är viktiga och något alldeles självklart i större byggnader eller anläggningar. Hissar innebär en stor bekvämlighet för människor och för personer som ska frakta gods eller dylikt.

  Flera olika typer av hisskyltar

  Hisskyltar är oftast placerade på utsidan eller inuti hissen. Denna skyltning fungerar som en säkerhetspåminnelse eller varning, samt hjälper personer att kunna navigera sig till olika våningar.

  Det finns många olika typer av hisskyltar, till exempel finns det mindre skyltar som anger läget för den aktuella hissens maskinrum, eller varslar om godshissar, samt märkesskyltar som informerar om viktbegränsningar eller nödsituationer, samt som hänvisning.

  Nuförtiden tar vi hissar för givet, och det är kanske lätt att glömma hur avgörande rätt tillvägagångssätt är när det gäller bränder eller i fråga om viktbegränsningar. Hisskyltar är absolut nödvändigt i hissar, och behöver ur säkerhetssynpunkt vara så tydliga som möjligt är.

  En akrylskylt är mycket lättmonterad, och går att fästa med något så enkelt som distanser eller tejp.

  Akrylen finns som klar eller färgad och tjockleken på materialet varierar från 2 mm till ca 30 mm. Vi kan skära upp till 20 mm i vår egen laser, och forma skylten helt efter era önskemål. Akryl är ett av det bästa materialet vid tillverkning av lite mer exklusiva logoskyltar, exempelvis till entréer och receptionsdiskar, samtidigt som det är ett mycket prisvärt material.

  På hotell används även hisskyltar som hänvisningsskyltar, och visar exempelvis vad som finns på varje våningsplan. Hisskyltar är därmed ett viktigt inslag i hotellskyltning.

  Är du ute efter att köpa hisskyltar i Stockholm kan vi hjälpa er.

  Vid frågor om hiss, mejla: hiss@holmquistsign.se

  Exempel på akrylskyltar finns i projekt som HTL och Octapharma, vars logoskyltar utomhus består av akryl, med LED-belysning.

  Fyll i formuläret för att få offert på en skylt. Svar samma dag!