Lasergravyr är en teknik som används för att märka och gravera information, meddelanden och symboler på de allra flesta material: metaller, plast samt organiskt material. Lasergravering går väldigt snabbt att utföra och resulterar i en hållbar märkning av kundens eget material. Är du ute efter lasergravyr i Stockholm? Då kan Holmquistsign hjälpa dig.

Lasergraverade skyltar inger ett klassiskt tidlöst utseende som går samtidigt att få till väldigt överkomliga priser. Medan lasergraverade skyltar främst används för inomhusbruk (till exempel lasergraverade namnskyltar), så fungerar de minst lika bra utomhus. De kan anpassas egentligen hur man vill där du har tillgång till otaliga valmöjligheter när det kommer till färg, stil och utseende. Oavsett vad för typ av skylt du behöver, för vilket ändamål, och om du behöver en eller hundra skylar så är lasergraverade skyltar alltid ett alternativ värt att överväga.

Fördelar med laserteknik

 • Precision:
  Vid utformningen av en företagsskylt är precision och noggrannhet en viktig aspekt. Lasergravering har mycket hög precision eftersom den styrs av en dator och inte för hand. Detta tillåter också för mycket mer komplexa metoder och designer traditionell gravering inte är kapabel av.
 • Snabbt:
  Traditionell gravering tar tid eftersom material måste graveras för hand med hjälp av speciella verktyg. Lasergravyr, eftersom det genomförs automatisk av en maskin, tar en bråkdel av tiden traditionell gravyr gör och kan skära ned tiden från flera timmar till några minuter för att gravera en skylt.
 • Kostnad:
  Snabbare produktioner innebär mindre förslitning på verktygen som används. Eftersom inte lasern inte håller kommer i kontakt med materialet som graveras ökar livslängden för maskinen. Som ett resultat av detta blir skylten billigare att tillverka såväl som billigare för dig att köpa.
 • Estetiskt:
  Dagens lasersystem har utvecklats till maskiner som är väldigt sofistikerade vilket betyder att slutprodukter alltid håller en hög kvalitet. Det betyder också att lasern är kapabel att skapa designer som är mycket komplexa med hjälp av en dator. Därav kan du alltid förvänta dig att du kan få en företagsskylt enligt din vision, perfekt på alla sätt och vis.
 • Flexibilitet:
  Lasergravering kan användas för egentligen alla typer av skyltmaterial. Det innebär att du dina valmöjligheter är både flexibla och väldigt öppna. Exempel på material som kan användas inkluderar: akryl, tyger och läder, trä, glas, plast och metall.

Lasergravyr till system för wayfinding

Bokstäver kan graveras upphöjda eller nedfrästa oavsett vilket material du vill använda. Upphöjda vita bokstäver mot en bakgrund med mer färg är ett populärt val, såväl som nedfräst gravyr som fylls med svart färg som står i kontrast till en bakgrund som är metallisk.

Till följd av det överkomliga priset för lasergravyr används ofta lasergraverade skyltar väldigt ofta vid utformningen av större skyltsystem, till exempel för att ta fram wayfinding till stora kontorskomplex eller liknande. Det gäller då allt från hänvisningsskyltar till konferensrumsskyltar och toalettskyltar.

Oavsett om du behöver lasergravering för ett större skyltsystem eller en enstaka skylt så kan vi hjälpa dig. Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar och hjälper dig från början till slut med att ta fram ett koncept och en skyltlösning baserat på dina behov, önskemål, krav och budget.

Lasergravering på olika material

Lasergravyr på metallskyltar

Holmquistsign använder en YAG-diodlaser vilken är utmärkt för märkning på material som stålskyltar och aluminiumskyltar. I YAG-lasern kan man förutom traditionell lasergravyr även göra grafik genom att lasergravera fotografier i gråskala. Det är en användbar funktion för minnesmärken och gravskyltar. Med YAG-lasern kan man även få fram färger i metall i olika nyanser och skiftningar.

Lasergravyr på glas-, trä- och akrylskyltar

Därutöver har vi på Holmquistsign även CO2-lasrar. I dessa maskiner kan vi lasergravera bland annat glas- och träskyltar, samt skära och lasergravera i akryl för logoskyltar. Just akrylskyltar är ett väldigt populärt val i sammanhanget.

Lasergravyr på sten och plast

Det är därutöver också möjligt att gravera även i sten och plast med hjälp av en CO2-laser. En CO2-laser är en snabb maskin när det gäller att göra enkla märkskyltar i plastlaminat, t.ex. skyltar med serienummer eller för elbeteckningar på apparatskåp.

Intresserad av lasergravyr?

Kontakta Holmquistsign idag så hjälper vi dig. Vi har en lång erfarenhet av att utforma lasergraverade skyltar av olika typer i alla material. Inget uppdrag är för stor eller för komplext för oss. Berätta din vision så ser vi till göra den till verklighet.

Lasergravyr Stockholm

Vi på Holmquistsign har många års erfarenhet av att leverera lasergravyr i Stockholm. Då vi tillverkar våra skyltar själva kan vi leverera precis de skyltarna som behövs, och utföra hela processen med er skylt – från utformning till lasergravering – i Stockholm. Vår process innebär att skyltarna skräddarsys efter kundens önskan, alltså påverkar storlek, material och tekniker kostnaden. En lasergravyrs pris är i regel lägre än andra, mer tids- och hantverkskrävande metoder.