Utbudet av material är mycket stort när det kommer till skylttillverkning och kan varieras i oändlighet. Följande är material vi använder oss av på en daglig basis:

Metaller

Mässing – ett klassiskt material vilket har en viss retrokänsla över sig. Detta är lite mer exklusiva skyltar som kan oxideras, borstas, klarlackeras eller poleras.

Aluminium – ett mycket lätt material som går att få i många olika typer av strukturer. Aluminium är dessutom återvinningsbart och således väldigt miljövänligt.

Koppar – ett klassiskt och hållbart material som visar att man har tagit i lite med sin skyltning. Kan ha en mer ålderdomlig prägel eller putsas, men måste vårdas och underhållas.

Brons – även detta ett klassiskt material som dessutom är väldigt slitstarkt och hållbart. Är något mer exklusivt och markerar att skylten skall finnas där en lång tid framöver. 

Stål – kan användas till större konstruktioner och även som skyltar, men måste då behandlas. 

Rostfritt stål – ett väldigt hållbart material vilket är slitstarkt och tål tuffare miljöer. 

Övrigt material

MDF – ett material vilket är vanligt inomhus och som lämpar sig för både enklare och mer avancerade skyltar. Kan lackeras i olika kulörer, fräsas och graveras.

Foam – fungerar bra om man är ute efter en temporär och billigare lösning, ett mycket lätt material. 

Plexi – hållbart och exklusivt, har väldigt många användningsområden och kan lackeras, bockas, belysas och printas. 

Laminat – används främst för märkskyltar. 

Trä – finns i väldigt många olika sorter, men vi rekommenderar de miljöcertifierade träslagen. Kan lackeras, vaxas, oljas och printas.

Glas – är hållbart och miljövänligt och har många olika användningsområden. Kan lasergraveras, printas, lackeras och lamineras. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.