Kulturhuset Stadsteatern – Del 2

, ,

Kulturhuset ligger vid sidan av Sergels torg i Stockholm, och invigdes 1974. Det har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde – och det innebär att det inte får förvanskas. Sedan 2013 drivs det under namnet Kulturhuset Stadsteatern. Här huserar Stockholms stadsteater, gallerier, ett ungdomscafé, ett bibliotek, ett nytt besökscenter samt flera restauranger och caféer.

Under 2019 påbörjades en stor renovering av Kulturhuset Stadsteatern – och ett och halvt år senare är denna nu slutförd. Arkitekten bakom Kulturhuset, Peter Celsing, hade visionen ”Ett Stockholmarnas vardagsrum”. De orden lever platsen upp till än mer i dag – detta är ett hus som ska vara öppet och tillgängligt för alla.

Holmquistsign har tagit fram de nya skyltarna till Kulturhuset Stadsteatern, och vi är superstolta över resultatet. Bland de skyltar som tillverkats finns: Bildskärmar i oxiderad mässing, LED-skyltar, utskurna bokstäver i oxiderad mässing, printade takskyltar i oxiderad mässing och folie på glaspartier.

Stockholm stad skriver själva följande: En ny invändig skyltning skapar ett enhetligt och mer harmoniskt intryck, samtidigt som den också underlättar för besökare att hitta i huset”. Skyltningen går hand i hand med resten av renoveringen, och skapar ett otroligt snyggt uttryck. 

 

 

 

Mässingsskyltar för kontoret

Mässing är ett lika klassiskt som populärt material som är högt eftertraktad för sitt guldliknande utseende. Materialet har under de senaste åren blivit allt vanligare i skylt- och inredningssammanhang.

Mässing innehar näst intill oändlig potential där mässingsskyltar kan göras i otaliga former och storlekar – men vanligast (och enligt oss även snyggast) är gravyr på mässingsskyltar. Det är få skyltar som kan mäta sig med det eleganta och lyxiga utseendet av en graverad mässingsskylt.

En klassisk mässingsskylt är blankpolerad och putsas vartefter ditt behov som kund när den väl är monterad. I England sätter man en ära i att ha sin graverade namnskylt i mässing nyputsad. Vi kan tillverka mässingsskyltar i de flesta former och storlekar. Mässing graveras fördelaktigt med svart färg vilket innebär en väldigt snygg kontrast. Vi kan även oxidera mässingen vilket gör att den ser lite mer medfaren ut, vilket har blivit väldigt populärt de senaste åren.

Oavsett om man letar efter glansen som återfinns hos en blankpolerad mässingsskylt eller en äldre finish som porträtteras av en oxideras yta, symboliserar mässingsskyltar tillverkade hos Holmquistsign tydlighet, integritet och kvalitet.

Kontakta oss så hjälper vi er med mässingsskyltar i Stockholm!

Färdigheter

Upplagt på

oktober 21, 2020