Apoteket Svanen

Mässingsskyltar

Om projektet

Apoteket Svanen i Lund startades redan på 1600-talet och har nyligen restaurerats. Holmquistsign har i samarbete med Abreu studio gjort fönsterdekoren..

Apoteket har en mycket anrik historia eftersom det grundades redan 1627. Det vackra apoteket ligger på Kyrkogatan i Lund och har legat mitt emot domkyrkan sedan 1647. Som kuriosa kan nämnas att det mellan 1671 och 1852 lydde under universitet och hette då Akademiapoteket. År 1833 fick apoteket det nuvarande namnet Svanen. Huset där Apoteket Svanen ligger idag byggdes 1862 och genomgick i slutet på 1800-talet en omfattande ombyggnad, ritad av arkitekten Folke Zettervall son till Helge Zettervall som även restaurerade Lunds mäktiga domkyrka.

Entréns vackra portal som är gjord i sandsten byggdes 1920 efter ritningar av arkitekten Theodor Wåhlin. Apoteket har idag fortfarande kvar delar av inredningen från slutet av 1800-talet. Längs med takbården står namnen och tidsperioden för Apotekets alla föreståndare ända från starten 1627.

Mer information.

Om Holmquistsign

På Holmquistsign har vi tillverkat skyltar sedan 1937. Vi har sedan start stått för vår egen produktion av skyltar och andra visuella medel tack vare vår egna fabrik. I vår fabrik har vi full kontroll över hela tillverkningsprocessen vilket  ger oss möjligheten att anpassa konstruktion och design snabbt och enkelt vid behov och önskemål.

Vi är experter på alla sorters skyltar som t.ex. AkrylskyltarAluminiumskyltarBronsskyltar, Graverade skyltar, Mässingsskyltar och Ljusskyltar. Kontakta Holmquistsign så skräddarsyr vi en passande lösning för just ditt företag eller verksamhet.

Nästa projekt

Vi har tillverkat skyltar sedan 1937 – Låt oss prata om ditt projekt.