De Bergenske

Ljusskylt

Om projektet

Holmquistsign har i samarbete med Henrik Nygren Design och Claesson Koivisto Rune haft uppdraget att ta fram skyltarna till tre hotell i Bergen, Norge:  Hotel Zander K, Bergen Börs och Grand Hotel Terminus.

Vi har i projektet arbetat med projektering, uppritning, framtagning av prototyper, tillverkning av skyltar och installation. Skyltar som vi har levererat är bland annat wayfinding-skyltar, rumsnummer, utrymningsplaner, menyskåp, kontrastmarkeringar, neon-skyltar, magneter i mässing.

Vi har jobbat med material såsom mässing, koppar, blankpolerad rostfritt stål, graverat spegelglas, björkplywood, massivt ekträ och aluminium.

Hotellen ägs och drivs av De Bergenske som driver flera hotell och restauranger i Bergen.

Mässingsbokstäver

Mer information.

Skyltar till hotell

På hotell är det viktigt att gästerna känner sig välkomna. Hotellet behöver vara logiskt utformat med tydliga skyltar för att underlätta gästernas vistelse och hjälpa att snabbt och enkelt hitta sina rum, toaletter och andra faciliteter – så kallade hänvisningsskyltar eller wayfinding. Det är extra viktigt att nödutgångar är tydligt markerade och enkla att hitta till. Därför finns det ett stort antal nödvändiga skyltar för ett hotell. Att bo på hotell ska ju vara en helhetsupplevelse, och då blir hotellskyltar en självklar del av den.

Behöver du skyltar till hotellet? Kontakta Holmquistsign: sales@holmquistsign.se.

Nästa projekt

Vi har tillverkat skyltar sedan 1937 – Låt oss prata om ditt projekt.