Begreppet skyltgravyr för gärna tankarna till dörrskyltar i metall, prydda av snirkliga, eleganta bokstäver. Små glimmande inslag i annars återhållsamma kontorsmiljöer. Sådana lösningar förekommer visserligen, och kan fylla både orienterande och varumärkesbyggande funktion. Men modernt gravyrhantverk stannar inte där.

Utbudet av graverade skyltar har tvärtom utvecklats åt många håll och sträcker sig numera långt bortom de klassiska varianterna. De många möjligheterna innebär att alltifrån restauranger, hotell, butiker och andra former av företag kan hitta skyltar för just deras behov. Både för fasad- och inomhusbruk. Oavsett om man eftersträvar ett klassiskt eller modernt uttryck så finns det material och teknik för de flesta önskemål. Bara fantasin sätter gränser. Du som söker inspiration hittar mer information här nedanför:

Tekniker & material

Lasergravyr är en vanlig form av gravyr som används för att märka och gravera plast, metaller och även organiska material. Diodlaser är en teknik som är bra för gravyr av stål- och aluminiumskyltar, och den kan även användas för att lasergravera fotografier. Diodlasern kan dessutom vara ett bra verktyg för att få fram olika färger och skiftningar i metallskyltar. För gravyr av skyltar i andra material än metall används CO2-lasrar som kan märka glas och lasergravera akryl eller sten.

Skylttyper

Gravering används inte bara vid tillverkning av dörrskyltar. Numera är det en utbredd, snabb och hållbar teknik för utformande av till exempel spännande logotyper och enklare former av märkskyltar. Även gravstenar eller minnesmärken kan graveras och då med hjälp av diodlaser.

När du arbetar med att ta fram en ny logotype, fasadskyltar eller andra skyltar så är det alltid bra att börja med att hitta rätt design. Färg och form är nämligen avgörande när det kommer till att förmedla företagets kärnvärden och rätt budskap till rätt målgrupp. I nästa steg är det sedan dags att börja fundera över material och tekniker, som då anpassas efter skyltarnas tänkta utseende och sammanhang. Du som i detta skede vill utforska gravyrhantverket närmare och som vill veta mer om vad denna teknik kan göra för ditt företag kan kontakta Holmquistsign. De har bred erfarenhet inom skylt och gravyr och tar fram skräddarsydda lösningar för dig. Mer information om utbud och olika skyltlösningar hittar du alltid på deras webbplats.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Holmquistsign”

Begär offert

Fyll i formuäret nedan för att få offert på en skylt. Svar samma dag!

7 + 6 =

Factory | Rotemannavägen 5 | 145 57 NORSBORG | Tel+46 8 681 89 90 | Fax +46 8 681 89 99

Öppettider: Måndag-Fredag 07.30-16.00

Holmquistsign Sales Office

Sale office Stockholm | GT30 | Grev Turegatan 30 – 2nd Floor | 114 38 STOCKHOLM

E-post: sales@holmquistsign.se

© 2020 Holmquistsign All Rights Reserved.